REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei in Ericsson okrepila sodelovanje s sporazumom o patentih za mobilne tehnologije 

promocijsko sporočilo
Huawei in Ericsson okrepila sodelovanje s sporazumom o patentih za mobilne tehnologije 

Podjetji Huawei in Ericsson sta sklenili dogovor o navzkrižnem licenciranju, ki se osredotoča na bistvene patente, ki pokrivajo širok nabor standardov, kot so 3GPP, ITU, IEEE in IETF za mobilne tehnologije, vključno z 3G, 4G in 5G.

Sporazum vključuje izmenjavo omrežne infrastrukture in potrošniških naprav med obema podjetjema ter omogoča globalni dostop do patentiranih standardiziranih tehnologij drug drugega.  

Alan Fan, vodja Huaweievega oddelka za intelektualno lastnino je ob tem dejal: »Veseli smo, da smo z Ericssonom dosegli dolgoročno globalno pogodbo o navzkrižnem licenciranju.  

Podjetji, ki sta med tistimi, ki pomembno prispevajo k standardnim esencialnim patentom (SEP) za mobilno komunikacijo, priznavata vrednost intelektualne lastnine drug drugega in ta sporazum ustvarja močnejše patentno okolje.

Dokazuje zavezo obeh strani, da mora biti intelektualna lastnina primerno spoštovana in zaščitena.«  

Leta 2022 je Huawei s 4505 prijavami zasedel prvo mesto med prijavitelji pri Evropskem patentnem uradu po številu vloženih patentnih prijav.  

V zadnjih 20 letih je Huawei pomembno prispeval k ključnim standardom IKT, vključno s standardi za mobilne, Wi-Fi in multimedijske kodeke.

Leta 2022 je Huawei s 4505 prijavami zasedel prvo mesto med prijavitelji pri Evropskem patentnem uradu po številu vloženih patentnih prijav.  

»Naša zaveza do deljenja vodilnih tehnoloških inovacij bo spodbudila zdrav trajnostni razvoj industrije in zagotovila bolj robustne izdelke in storitve za potrošnike,« je ob tem še dodal Fan.  

Huawei je imetnik in izvajalec standardno bistvenih patentov ter stremi k uravnoteženemu pristopu do licenciranja. S podpisom tega sporazuma pridobiva in ponuja dostop do ključnih tehnologij. Fan je še dodal: »Ta sporazum je rezultat intenzivnih razprav, ki so poskrbele, da so bili interesi imetnikov patentov in izvajalcev pošteno upoštevani.«  

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek