REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Finančna plat zaposlitve pomembna motivacija, a ni edina

promocijsko sporočilo
Finančna plat zaposlitve pomembna motivacija, a ni edinaVIR: Profimedia

Za Salonitom Anhovo in povezanimi družbami v skupini je uspešno poslovno leto, kar se kaže tudi pri znesku regresa, s katerim bodo nagradili svoje zaposlene. Okoli 370 sodelavkam in sodelavcem je bil izplačan maksimalen še neobdavčen regres v višini 2.000 evrov.

 Letošnjemu sicer tradicionalno visokemu izplačilu je botrovalo uspešno poslovanje, doseženi cilji pri produktivnosti in zavedanje, da so zaposleni ključ za nadaljnji razvoj v ogljično nevtralno družbo. Skupno so za regres namenili okoli 750.000 evrov.

Pri Salonitu se zavedajo, da je finančna plat močna motivacijska točka, vendar hkrati vedo, da zaposleni cenijo to, da so lahko del ambiciozne razvojne zgodbe in imajo ob tem tudi možnost osebnega ter profesionalnega razvoja.

»V družbi veliko energije in delovnega časa namenjamo razvoju kulture in veščin vodenja, velik poudarek je na vsestranskem izobraževanju zaposlenih,« izpostavljajo v edini cementarni v Sloveniji.

Za Salonitom Anhovo je uspešno poslovno leto, saj jim je kljub zahtevnim razmeram na trgu uspelo prihodke od prodaje v primerjavi s preteklim letom povečati za 11 %.

V zadnjih letih je prišlo do intenzivne menjave generacij, kar daje možnosti za zaposlovanje mladih visoko izobraženih strokovnjakov in prenos znanja med generacijami. Trenutno je tako razpisanih več prostih delovnih mest, predvsem za poklice tehničnih strok.

Za Salonitom Anhovo je uspešno poslovno leto, saj jim je kljub zahtevnim razmeram na trgu uspelo prihodke od prodaje v primerjavi s preteklim letom povečati za 11 %.

Ob tem se uvrščajo tudi med 6 % vseh podjetij v Sloveniji, ki so prepoznana kot hitro rastoča podjetja, kar pomeni, da imajo pozitiven doprinos k razvoju slovenskega gospodarstva. Dodana vrednost na zaposlenega je okoli 138.000 evrov in je med najvišjimi v goriški regiji.

Vrednosti svojih zaposlenih se zavedajo tudi ostala podjetja v Sloveniji.

V Pivovarni Laško Union in Perutnini Ptuj so svoje zaposlene letos nagradili z regresom v višini 1.800 evrov.

Hofer je v ta namen namenil 1.700 evrov ter Lidl 1.750 evrov.

V Petrolu, največji slovenski energetski družbi pri nas, so letos izplačali regres v višini 1.600 evrov, prav tako tudi v ajdovskem Pipistrelu.

Pošta Slovenije je svojim zaposlenim namenila 1.650 evrov, Merkur in Iskra pa sta izplačala enak regres v višini 1.400 evrov.

 

Delite članek