REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

COLGATE® predstavil zobno pasto, ki jo je možno reciklirati

COLGATE® predstavil zobno pasto, ki jo je možno recikliratiColgate - za odlične zobe

Večina današnjih tub za zobno pasto je narejena iz kombinacije različnih plastičnih mas, ki onemogočajo recikliranje z običajnimi metodami. Colgateovi inženirji pa so ugotovili, kako narediti tubo, ki ustreza standardom recikliranja, hkrati pa zaščiti izdelek in izpolnjuje zahteve kakovostne proizvodnje.

Tuba, ki jo je mogoče reciklirati

V luči doseganja cilja: 100 % reciklirane embalaže do leta 2025, je Colgate predstavil inovacijo na trgu zobne paste: Tubo za zobno pasto, ki jo je mogoče po uporabi reciklirati.

Colgate želi, da bi tube postale del krožnega gospodarstva, tako da bi to plastiko ohranili in na ta način prihranili naravne vire.

Opredelitev sestavin in njihovega namena

V zadnjem času se porajajo številna vprašanja glede sestavin, ki jih vsebuje zobna pasta. Vse več potrošnikov je pripravljeno vlagati v izdelke, ki imajo pozitiven vpliv na okolje in njihovo zdravje. Zobna pasta “Smile for good” postavlja nov mejnik z uveljavitvijo preproste razlage namena posamezne sestavine na sprednji strani pakiranja.

Sestavine, ki jih vsebuje zobna pasta, so v 99,7 % naravne. Trenutno obstajata dve formuli: “Smile for Good Protection” in “Smile for Good Whitening” s sodo bikarbono, ki je najbolj poznana po svojih učinkih na beljenje zob.

Če bi tube za recikliranje uvedla vsa podjetja, bi vsi zmagali

Noel Wallace, glavni izvršni direktor in predsednik Colgate-Palmolive, dodaja:

"Colgate želi, da bi tube postale del krožnega gospodarstva, tako da bi to plastiko ohranili in na ta način prihranili naravne vire. Če bi tube za recikliranje uvedla vsa podjetja, bi vsi zmagali. Želimo, da bi vse tube za zobno pasto - in sčasoma vse vrste tub - ustrezale enakim standardom recikliranja. Standarde za izdelavo tub lahko poenotimo, še vedno pa lahko konkuriramo s tistim, kar je znotraj njih."

 

Delite članek