REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bloomberg: Zapiranje tovarn je »dober znak za Evropo«! Odziv: »Tudi gangrena je dobra, potreben bo le en čevelj!«

Bloomberg: Zapiranje tovarn je »dober znak za Evropo«! Odziv: »Tudi gangrena je dobra, potreben bo le en čevelj!«Na portalu Bloomberga je objavljen članek, v katerem avtor ugotavlja, da bi lahko bilo zapiranje tovarn, ki se trenutno dogaja v Nemčiji - »dober znak« za celotno Evropo. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Bloomberg je objavil članek, v katerem avtor ugotavlja, da bi lahko bilo zapiranje tovarn, ki se trenutno dogaja v Nemčiji - »dober znak« za celotno Evropo.

Gre za nekoliko cinično logiko, ki pa je po svoje točna. Brez industrije namreč ni potrebe po plinu, to pa je pozitivno, ker je potrebno uvoziti manj plina.

Gre za nekoliko cinično logiko, ki pa je po svoje točna.

Brez industrije namreč ni potrebe po plinu, to pa je pozitivno, ker je potrebno uvoziti manj plina.

Bloombergov kolumnist Javier Blas proizvodno krizo, ki je zajela Evropo (industrijska aktivnost v Nemčiji upada že 14 mesecev zapored), celo imenuje »najboljši protistrup za pomanjkanje plina.«

Zapiranje tovarn po Evropi je tudi »krivo« za to, da so skladišča plina Evropske unije pred zimo 92-odstotno polna kljub temu, da so tri cevi plinovoda Severni tok 1 in 2 septembra lani razstreljene v Baltskem morju s strani ZDA in Norveške, Evropa pa se s plinom vse bolj oskrbuje preko uvoza dražjega ameriškega utekočinjenega plina s pomočjo tankerjev.

Zato je tudi utekočinjenega plina (LNG) dovolj za Evropo.

Pri Bloombergu v tem vidijo nekaj pozitivnega.

Zapiranje tovarn je lahko tudi pozitivno...
Zapiranje tovarn v Evropi je lahko tudi pozitivno... Vir: Posnetek zaslona

Ves planet bo občutil olajšanje, saj sežiganje ogljikovodikov škodi naravi, opozarja Bloombergov kolumnist Javier Blas.

Poleg tega, če povpraševanje po plinu ne bo tako veliko, bo celotna Evropa lahko prestala zimsko obdobje z nižjimi stroški, saj se cene modrega goriva ne bodo dvignile.

Čisti užitek. Gangrena je dobra. Oseba ima zmanjšan apetit - prihranek. Noga bo odrezana - potreben bo samo en čevelj.

To ima seveda drugo slabo plat, ki pa bo po Evropi udarila z zakasnitvijo – obeta se ji večja inflacija, brezposelnost, selitev industrije izven Evrope, tudi višje cene za vse ter pomanjkanje surovin in dražja zdravila, kemični izdelki, hrana...

Na komentar Bloomberga so se s kančkom sarkazma odzvali tudi na ruskih Telegram kanalih in ugodnosti zaradi zmanjšanega uvoza ruskega plina primerjali z ugodnostmi človeka, ki ima gangreno.

»Čisti užitek. Gangrena je dobra. Oseba ima zmanjšan apetit - prihranek. Noga bo odrezana - potreben bo samo en čevelj. Medtem je temperatura bolnika visoka - lahko se ogrejete okoli bolnika in prihranite pri ogrevanju. Solidno pozitivno,« se je Zergulio na Telegram kanalu malce grenko pošalil.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek