REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Barcaffè: Pol stoletja izbranih okusov

promocijsko sporočilo
Barcaffè: Pol stoletja izbranih okusovBarcaffè - z nami že pol stoletja

Življenje je polno zanimivih, pomembnih in manj pomembnih trenutkov. Tako so obletnice lahko lepe ali pa manj lepe, odvisno od spomina, a ne glede na to, kakšen je, jih večinoma obeležujemo. Že od malih nog.

Prvi zob, prva svečka, prva punca, polnoletnost, diploma, prva služba, poroka … Vsekakor so obletnice vedno dober razlog za slavje. Višja kot je številka in bolj kot je okrogla, večji in boljši je razlog za praznovanje.

Barcaffè ne razočara. Tudi za letošnjega Abrahama bo tako.

Morda se 10 let ne sliši tako veliko, a ko rečemo pol stoletja, človek že zastriže z ušesi. Kaj vse se zgodi v 50 letih, kajne?

Marsikaj se lahko spremeni. Če smo pred 50 leti odlično shajali brez interneta, danes to ni mogoče, delamo, nakupujemo, se izobražujemo preko spleta.

Pred pol stoletja smo potovali, se družili in komunicirali precej drugače kot danes. Kljub vsemu pa se nekaj vendarle ni spremenilo. Še vedno najlepše trenutke radi preživljamo v družbi najbližjih, ob slastni hrani in dobri pijači, ki ji skoraj praviloma sledi skodelica mamljivo dišeče kave. To nas povezuje, združuje.

Kaj imamo še skupnega s prednamci izpred 50 let?

Eno zagotovo. Kavo Barcaffè, ki nas opominja, da življenje sestavljajo preprosti trenutki ob skodelici skrbno izbrane mešanice kavnih zrn, ki pričarajo nezamenljiv okus tega najbolj priljubljenega napitka.

Barcaffe - vrečka, pakiranje

Tako je, Barcaffè je z nami že pol stoletja. Pila sta jo je že vaša babica in dedek, teta, pije jo soseda iz tretjega nadstropja in sodelavec iz oddelka financ.

Barcaffè je v Sloveniji postal sinonim za kavo. Dobro kavo, ki polepša dan.

Barcaffèjevi strokovnjaki že vseh 50 let izbirajo le najboljša zrna kave neposredno pri pridelovalcih, jih pražijo z ljubeznijo in predanostjo, zato vsebina tiste rožnate vrečke vedno razvaja naše čute.

Prvo 100-gramsko pakiranje iz portoroške pražarne je bilo sicer rdeče, a ga je kasneje zamenjala kultna rožnata barva, ki se je usedla v srca Slovencev in tudi kavoljubov širom regije.

Barcaffè je v Sloveniji postal sinonim za kavo. Dobro kavo, ki polepša dan.

Danes družino Barcaffè sestavlja pestra izbira raznovrstnih kavnih mešanic, arom in napitkov, ki nam lepšajo jutra in popoldneve, od klasike v rožnati vrečki, bio mešanice, single origin kave, Black'n'Easy turške kave do instant napitkov za posebno kremasta doživetja. Za vsak okus, za vsako generacijo, za vsak trenutek dneva se najde svoja.

Barcaffè ne razočara. Tudi za letošnjega Abrahama bo tako.

Delite članek