REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Alea inženiring objavila ponudbo za prevzem Term Dobrna

Družba Alea inženiring iz Celja je danes objavila ponudbo za prevzem Term Dobrna. Ponudba se nanaša na vseh 692.542 delnic Term Dobrna, zmanjšano za 227.697 delnic, ki jih prevzemnik že ima v lasti. Alea inženiring za delnice ponuja po 2,01 evra, ponudba pa velja od ponedeljka do 28. marca.

Terme Dobrna so najstarejše slovensko termalno zdravilišče s 600-letno tradicijo, družba Alea inženiring pa je trenutno njihov 32,88-odstotni lastnik.

Lastnik družbe Alea inženiringa je družina Korošec, zastopnik pa je znani celjski odvetnik Dušan Korošec. Postopek prevzema bo vodila borzno posredniška hiša Ilirika iz Ljubljane.

Po poročanju nekaterih medijev pri prevzemu Term Dobrna, ki letno ustvarijo več kot sedem milijonov evrov prihodkov, sodeluje tudi eden od najbogatejših Slovencev Aleksander Jančar, ki je lastnik celjskih hotelov Evropa in Celeia ter hotelov na Obali.

Jančar je prvi paket delnic Term Dobrna kupil spomladi leta 2014. Za 17 odstotkov lastništva je takrat plačal le 414.000 evrov, cena za delnico pa je bila najnižja v zgodovini Term Dobrna. Kasneje je odkupil tudi 17 odstotkov delnic Banke Celje, ki so bile v stečajni masi finančnega holdinga Zvon Ena.

Terme Dobrna imajo po zadnjih podatkih 14 milijonov evrov kapitala, leta 2015 pa so ustvarile 7,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in minimalni dobiček.

Delite članek