REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaupni vir: ZDA odkrile »nepoškodovana in delno nepoškodovana vozila nečloveškega izvora«

Zaupni vir: ZDA odkrile »nepoškodovana in delno nepoškodovana vozila nečloveškega izvora«NLP-ji v roju okoli ameriške vojaške ladje... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Poročilo, ki ga je v ponedeljek objavila spletna stran Debrief podrobno opisuje prizadevanja nekdanjega agenta ameriške obveščevalne službe, da bi razkril več kot 80 let trajajoče prikrivanje resnice o NLP-jih ali, kot jih po novem v ZDA imenujejo »Neidentificirani nenavadni pojavi.«

Analiza je pokazala, da so pridobljeni predmeti »eksotičnega izvora« (nečloveška inteligenca, bodisi nezemeljskega ali neznanega izvora), to pa sklepajo »na podlagi morfologije vozil in testiranja znanosti o materialih ter posedovanja edinstvene atomske ureditve in radioloških podpisov.«

David Charles Grusch pri tem ni samo nek posebnež, ki si nekaj domišlja in vleče za nos medije, pač pa je odlikovan vojni veteran, ki je sodeloval tako z Nacionalno geoprostorsko obveščevalno agencijo kot z Nacionalnim izvidniškim uradom, kjer je delal kot član delovne skupine za neidentificirane zračne pojave z najvišjo stopnjo zaupnosti.

Vse kar ve očitno ne more kar razkriti javnosti, zato pa zahteva, da se javnost oziroma Kongres ZDA uradno obvestita o zadevah, ki so pomembne in se nanašajo na »neznane leteče predmete.«

Grusch je zaupne informacije predal generalnemu inšpektorju obveščevalne skupnosti in Kongresu, da bi ameriški javnosti osvetlil ta problem.

Ameriški osrednji mediji ob tem o zgodbi večinoma molčijo, eden od avtorjev pa opozarja, da je Washington Post želel objaviti razkritje, a da je predolgo čakal, avtorja pa na to nista mogla pristati.

Trditve Gruscha o tem, kaj se Američanom skriva, pa so osupljive.

Grusch je dejal, da ameriška vlada, njeni zavezniki in obrambni izvajalci že desetletja zbirajo delne fragmente ali celo nedotaknjena plovila.

Analiza je pokazala, da so pridobljeni predmeti »eksotičnega izvora« (nečloveška inteligenca, bodisi nezemeljskega ali neznanega izvora).

To pa sklepajo »na podlagi morfologije vozil in testiranja znanosti o materialih ter posedovanja edinstvene atomske ureditve in radioloških podpisov.«

Pri vložitvi pritožbe Gruscha zastopa odvetnik, ki je bil prvotni generalni inšpektor obveščevalne skupnosti (ICIG).

»Ne govorimo o prozaičnem izvoru ali identiteti,« je dejal Grusch in se skliceval na informacije, ki jih je posredoval Kongresu in trenutni ICIG.

V skladu s protokoli je Grusch obrambnemu uradu za predobjavo in varnostni pregled pri Ministrstvu za obrambo ZDA zagotovil informacije, ki jih je nameraval razkriti. Vse njegove uradne izjave so bile 4. in 6. aprila 2023 v dokumentih »odobrene za javno objavo«.

Grusch je pripravil številne povzetke o neidentificiranih zračnih pojavih za Kongres in pomagal pripraviti besedilo za zakon o odobritvi nacionalne obrambe za leto 2023, v katerem je bil tudi del, ki se nanaša na »NLP-je«, ki sta ga vodila senatorja Kirsten Gillibrand in Marco Rubio, podpisal pa ga je predsednik Joe Biden decembra 2022.

Rekel je, da je poročal Kongresu o obstoju desetletja trajajoče »javno neznane hladne vojne za izkoriščanje fizičnega materiala«, da bi z obratnim inženiringom pridobili prednost nad ameriškimi nasprotniki.

Določba navaja, da lahko katera koli oseba z ustreznimi informacijami glede UAP (NLP) obvesti Kongres brez povračilnih ukrepov, ne glede na morebitne prejšnje pogodbe o nerazkritju.

V svojih izjavah, ki jih je Pentagon odobril za objavo aprila, je Grusch trdil, da so bili programi preiskav NLP-jev dolgo skriti v »več agencijah, ki hranijo dejavnosti UAP v konvencionalnih tajnih programih dostopa brez ustreznega poročanja različnim nadzornim organom.«

Rekel je, da je poročal Kongresu o obstoju desetletja trajajoče »javno neznane hladne vojne za izkoriščanje fizičnega materiala«, da bi z obratnim inženiringom pridobili prednost nad ameriškimi nasprotniki.

Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Glede na poročanje Debriefa ima Grusch trdno podporo obveščevalne skupnosti, pa tudi drugih žvižgačev, ki ostajajo neznani.

Fenomen nečloveške inteligence je resničen. Nismo sami.

Ljudje, kot sta upokojeni vojaški polkovnik in nekdanji namestnik pomočnika ministra za obrambo za obveščevalne dejavnosti, so v poročanju Debriefa rutinsko potrdili njegovo kakovost obveščevalca in njegov značaj.

Podobne so tudi navedbe Jonathana Grayja, generacijskega častnika obveščevalne skupnosti Združenih držav z dovoljenjem za strogo tajnost, ki trenutno dela za Nacionalni center za obveščanje o zraku in vesolju (NASIC), kjer se osredotoča na analizo UAP.

Pred tem je imel izkušnje s službovanjem v delovnih skupinah za zasebno vesoljsko letalstvo in posebne direktive Ministrstva za obrambo.

»Fenomen nečloveške inteligence je resničen. Nismo sami,« je poudaril Gray. »Tovrstni prevzemi niso omejeni na Združene države. To je globalni pojav, vendar se nam globalna rešitev še vedno izmika.«

Zvezna vlada že nekaj let počasi priznava obstoj neznanih nenavadnih pojavov (formalno znanih kot NLP), čeprav brez jasnih odgovorov.

Ameriška mornarica in letalstvo, Kongres in NASA se vsi ukvarjajo s temi pojavi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek