REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Z videom na video: »KGB« se odziva na odprtje Telegram kanala ameriške vohunske agencije CIA

Z videom na video: »KGB« se odziva na odprtje Telegram kanala ameriške vohunske agencije CIAZahod, ki mu ni uspel »blitzkrieg sankcij« počasi dojema, da je nemogoče zadati vojaški poraz Moskvi, zato zdaj poskuša povzročiti nemir v ruski družbi, opozarja ruski veleposlanik v Washingtonu. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Poziv ameriške Centralne obveščevalne agencije (CIA) Rusom, naj z ameriškimi vohuni delijo občutljive informacije, je del usklajene akcije v okviru hibridne vojne proti Ruski federaciji, je poudaril ruski veleposlanik v ZDA Anatolij Antonov.

Kot je izjavil ruski veleposlanik, Zahod, potem ko mu ni uspelo z »blitzkriegom sankcij« počasi dojema, da Rusiji ni mogoče zadati vojaškega poraza, zato zdaj poskuša izzvati nemir v ruski družbi.

»To ni prva predrzna provokacija ameriških obveščevalnih agencij. Naloga je, da nam vse postavijo na glavo tako, da ne zaupamo več vase. Potem bodo rekli, da lahko Rusijo osvojijo z golimi rokami,« je dejal Antonov.

Diplomat je poudaril, da aktivnosti ameriških obveščevalnih služb ne bodo upravičile želja Washingtona, saj ima posebna vojaška operacija podporo Rusov.

»CIA zapravlja denar ameriških davkoplačevalcev,« je dodal, prepričan, da je kampanja Washingtona, da zvabi ruske državljane, da postanejo ameriški vohuni, obsojena na neuspeh, saj Rusi ne bodo dovolili, da bi jim tuja sila povzročala zmedo doma.

Spomnimo, ameriška vohunska agencija CIA je vse Ruse, nezadovoljne z vojno v Ukrajini in življenjem v domovini, pozvala, naj izkoristijo »edinstveno priložnost« in se pridružijo njenim vrstam.

K novačenju pozivajo z dvominutnim videom (spodaj) v ruščini, ki je bil objavljen na številnih družbenih omrežjih.

V ta namen so na družbenem omrežju Telegram, ki je priljubljen vir nefiltriranih novic iz Rusije, odprli celo nov kanal Cie.

CIA je prav tam prva objavila posnetek, ki se konča z navodili, kako se anonimno in varno povezati z ameriško vohunsko-obveščevalno agencijo.

Videoposnetek z naslovom »Zakaj sem stopil v stik s Cio: moja odločitev« je bil objavljen tudi na drugih platformah, vključno s Twitterjem, YouTubom, Instagramom in Facebookom.

Toda kmalu je Moskva vrnila udarec in v odgovor objavila trpek video (zgoraj) v angleščini s prepoznavno, trdo rusko izgovorjavo, ki naslavlja Američane z vprašanjem »Ali je to življenje, o katerem si sanjal?«: »Ali je to življenje, o katerem ste sanjali? Pot, ki ste jo izbrali?«

»Vsako jutro se zbudite in poskušate najti delo, med množičnimi poboji, protesti BLM, iztirjenimi vlaki in paradami gejev? To je Amerika, toda kako lahko navaden mož to spremeni?

Dobri stari KGB vam lahko pomaga! Da bi stopili v stik z nami najdite najbolj sumljivega tipa v športni obleki na Brighton Beachu in hladnokrvno recite, 'želim biti ruski heker'!

Stopili bomo v stik z vami!,« se glasi neprikrito cinično sporočilo ruskega videa Američanom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek