REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Wagner proti Mozartu - posnetek krutega trenutka vojne: ranjeni vojak raje v smrt kot v ujetništvo!

Wagner proti Mozartu - posnetek krutega trenutka vojne: ranjeni vojak raje v smrt kot v ujetništvo!Vojak skupine PMC Wagner. Vir: Zajem zaslona, Telegram

Na spletu se je pojavil grozljiv posnetek, ki kaže kruto plat vojne v Ukrajini.

Pripadniki Wagnerja imajo pravilo – da se ne predajajo. Če so v brezizhodnem položaju, si vzamejo življenje in v ta namen vsak čuva tudi zadnjo bombo.

Na posnetku si ranjen pripadnik PMC Wagner poskuša s puško, katere cev usmerja proti lastnemu srcu, vzeti življenje.

Opazujejo ga iz drona, ki odmetava bombe.

Kamera se za trenutek premakne, tako da trenutka smrti ne vidimo.

Trenutek pozneje dron na verjetno že mrtvega vojaka odvrže še bombo.

Posnetka ni bilo mogoče neodvisno preveriti, vendar doslej prav tako ni bilo nobenih, kaj šele verodostojnih zanikanj avtentičnosti posnetka.

Objavljen je tudi na ruskem kanalu, ki pogosto objavlja nesporno točne posnetke s fronte in kjer trdijo, da gre za posnetke iz prizemljenega ukrajinskega drona.

Posnetek je na volju tudi na kanalu YouTube, kjer navajajo, da naj bi šlo za enega od poveljnikov skupine Wagner.

Posnetek se je pojavil tako na strani VKontakte kot na ameriški strani Brighteon.

POZOR posnetek vsebuje prizore nasilja!

Pripadniki Wagnerja imajo pravilo – da se ne predajajo. Če so v brezizhodnem položaju, si vzamejo življenje in v ta namen vsak čuva tudi zadnjo bombo.

Nekaj podobnega se je zgodilo nedavno ruskemu vojaku, a z bolj srečnim koncem - ruski vojak je kar trikrat uspel ujeti in odvreči bombe, ki so jih vrgli nanj ter preživeti...

Na zahodu je skupina The Wagner Group znana kot zasebno vojaško podjetje, ustanovljeno za pomoč ruskim separatistom v Doneškem bazenu v Ukrajini.

To je tajna milica Jevgenija Prigožina, poslovneža in milijarderja, tesnega zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je bil deležen že številnih mednarodnih sankcij.

Vojak Wagnerja
Vojak Wagnerja. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Skupina Wagner nima uradnih pooblastil, pa vendar je na čelu nove vojne, v Ukrajini, ki jo je zanetil gospodar vojn z druge strani Atlantika.

Wagnerjevci so znani po strogih pravilih in delovanju po vsem svetu, predvsem v Afriki in na Bližnjem vzhodu, kjer izvajajo kampanje za oslabitev zahodnih sil in njihovih zaveznic.

O njih se piše in poroča vse mogoče, a posnetek kaže, da je res vsaj nekaj – poguma jim ne manjka.

O Wagnerjevcih in Rusih z menda nizko moralo predvsem zahodni mediji velikokrat pišejo z zaničevanjem - a ta prizor je seveda v kričečem nasprotju s tistimi o predaji neonacistov iz Azovstala.

V Ukrajini pa so sicer glavni nasprotniki Wagnerja –plačanci iz skupine Mozart.

Te vodi upokojeni pripadnik ameriških marincev

In tako se spopadajo sodobni muzikantje - žal ne s skladbami, pač pa orožjem...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek