REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ustrahovanje: ameriški marinci z množičnim vzletom helikopterjev strašili nasprotnike ZDA

Ustrahovanje: ameriški marinci z množičnim vzletom helikopterjev strašili nasprotnike ZDAHelikopterji Osprey Vir: YouTube
Demonstracije moči so se včasih izvajale s plovbo vojaških ladij pred obalami nasprotnikov, danes pa so očitno bolj v modi letala.

Ameriška vojska ima marsikaj, kar lahko pokaže, to pa včasih tudi stori iz povsem strateških in »propagandnih« razlogov.

Demonstracije moči so se včasih izvajale s plovbo vojaških ladij pred obalami nasprotnikov, danes pa so očitno bolj v modi letala.

In helikopterji.

To je bilo zelo dobro opazno tudi te dni, ko so marinci v Kaliforniji izvedli »slonovski mimohod« in vzlet helikopterjev ter »helikopterskih letal« Osprey iz šestnajste zračne skupine marincev, ki so stacionirani v Miramarju v Kaliforniji.

Helikopterji Osprey Vir:YouTube

Helikopterji Osprey imajo vrtljive rotorje, zaradi česar lahko vzletijo in pristanejo kakor helikopterji, v zraku pa letijo kakor turbopropelerska letala in tako dosegajo večje hitrosti in imajo tudi večji doseg kot »navadni« helikopterji.

Mimohod je bil namenjen tudi 'ustrahovanju nasprotnikov', še posebej pa 'relativno manjših držav' brez učinkovite protizračne zaščite.

Prav zato so priljubljeno prevozno sredstvo ameriških posebnih enot, ki jih običajno med prvimi pošiljajo v krizna žarišča sveta.

Poveljstvo marincev je množičen vzlet ocenilo kot »dinamičen prikaz moči«. V posnetku je vidno, kako se dva ducata helikopterjev MV-22B in šestnajst helikopterjev CH-53E Super Stallion v »gosjem redu« drug za drugim kotali po vzletni pisti in nato dvigne v zrak.

Helikopterji Super Stallion so namenjeni za dvigovanje težkih bremen, načrte za njih pa so naredili v tovarni Sikorsky že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Letala-helikopterje z vrtljivimi rotorji MV-22 pa je načrtovalo podjetje Bell, ki je danes del podjetja Boeing in je zaradi svojih značilnosti prav tako nekaj posebnega.

Vendar pa imajo helikopterji Osprey nekoliko težavno predzgodovino, saj je več kot dvanajst teh helikopterjev po uvedbi v oborožene sile leta 1989 utrpelo padce in nesreče.

Helikopterji MV-22B Vir:YouTube

Skupaj je v teh nesrečah umrlo 42 pripadnikov oboroženih sil, najbolj smrtonosen pa je bil padec Ospreya v Arizoni leta 2000, ko je med vajami umrlo 19 marincev.

Vse skupaj so komentirali tudi njihovi partnerji in včasih rivali v Rusiji. »ZDA ima največje število najbolje opremljenih marincev na svetu,« je priznal upokojeni polkovnik ruskih vesoljsko-zračnih sil Mikhail Khodarenok za  RT.

Čeprav je prikazana »demonstracija moči« videti impresivno, pa je po oceni Khodarenoka imela tudi namen »ustrahovanja« nasprotnikov, še posebej pa »relativno manjših držav« brez učinkovite protizračne zaščite, ki vodijo »napačno politiko.«

To pa zagotovo ni prestrašilo nikogar v Sloveniji.

Ne zato, ker bi imeli učinkovito protizračno zaščito (Slovenska vojska žal nima prav nobene, razen »Igel«), pač pa seveda zato, ker vse slovenske vlade vedno budno pazijo, da smo »na pravi strani zgodovine« in da vodijo vedno »pravo politiko.«

Kako je izgledala ta demonstracija moči, pa si lahko ogledate v video posnetku spodaj.

Komentarji