REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Uporaba WC-ja strogo prepovedana! Trumpova hčerka in zet zagrenila življenje pripadnikom tajne službe

Uporaba WC-ja strogo prepovedana! Trumpova hčerka in zet zagrenila življenje pripadnikom tajne službeIvanka in agentje tajne službe ... Stranišče prepovedano! Vir: Twitter

Ameriški predsednik Donald Trump šteje zadnje dneve na oblasti.

Njegov mandat se bo končal 20. januarja, medtem pa v medije curljajo še nekatere doslej neodkrite podrobnosti iz časov njegove vladavine.

Ena od njih je povezana tudi z njegovo hčerko Ivanko in zetom Jaredom Kuschnerjem.

Oba sta bila v Trumpovi vladi zaposlena kot svetovalca, pripadalo pa jima je tudi varovanje agentov tajne službe.

Toda agentje so ob opravljanju nalog naleteli na zelo nenavadno težavo: Ivanka in Jared sta jim namreč prepovedala uporabljati stranišča in kopalnice v njuni hiši v Washingtonu.

»Potem, ko so dobili navodilo, da ne smejo uporabljati nobenega od stranišč od šestih v njihovi hiši, so imeli tajni agentje na nalogah varovanja hčerke Donalda Trumpa in njenega moža dolge mesece težave pri iskanju primernih prostorov, ki bi jih lahko za opravljanje telesnih potreb uporabili agentje,« je poročal Washington Post.

»Gre za prvi primer, da sem slišal kaj takšnega, namreč, da so morali agentje iti v skrajnosti, da bi našli stranišče,« je o tem povedal dobro podučeni vir.

Tajni agentje, ki so v obupu iskali mesto, kjer bi lahko opravili velike ali male potrebe so si pomagali s prenosnim kemičnim straniščem, pa tudi s stranišči v hišah nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame in podpredsednika ZDA Mika Pencea.

Nato pa so septembra leta 2017 našli drugačno rešitev – kletni studijo s kopalnico in straniščem v Washingtonu, kjer so tajni agentje končno lahko opravljali svoje potrebe.

Toda cena za to ni bila majhna – 3000 dolarjev mesečno.

Samo do danes je to zneslo 100.000 dolarjev davkoplačevalskega denarja ...

Se pa Trumpova hčerka in zet medtem že selita na Florido.

Toda cena za najem stranišča ni bila majhna – 3000 dolarjev mesečno. Samo do danes je to zneslo 100.000 dolarjev davkoplačevalskega denarja.

Menda naj bi bila sedaj, po vsem kar se je zgodilo po volitvah in ob napadu na Kapitol v krogih petičnežev v Washingtonu in New Yorku zelo nezaželena.

Na Floridi pa sta si nedavno kupila hišo za okoli 30 milijonov dolarjev v kraju, ki se ga je oprijel vzdevek »bunker milijarderjev.«

Po floridskih zakonih namreč ni mogoče odvzeti imovine niti bankrotiranemu in zadolženemu posamezniku, v kolikor v svoji nepremičnini stalno živi in ima tam stalen naslov.

Zato se mnogi bogataši, ki jim grozijo upniki, radi preselijo na toplo Florido.

Kar morda kaže na to, da se tudi Trumpova družina že pripravlja na to, da bo morala v prihodnjih letih skozi nekoliko težje čase …

Delite članek