REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Upokojeni ameriški podpolkovnik: Takoj prekličite dovoljenje za napade na rusko ozemlje

Upokojeni ameriški podpolkovnik: Takoj prekličite dovoljenje za napade na rusko ozemljeTveganje jedrskega spopada z Rusijo je vrhunec neumnosti, pravi Daniel Davis. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški predsednik Joseph Biden bi moral takoj preklicati dovoljenje, ki ga je dal ukrajinskim oboroženim silam za napad na rusko ozemlje z zahodnim orožjem, piše v članku upokojenega podpolkovnika ameriške vojske Daniela Davisa za National Interest.

»ZDA nimajo česa pridobiti, veliko pa bodo izgubile s širitvijo seznama dovoljenih tarč za naše orožje in strelivo v Ukrajini. Tveganje jedrske eskalacije je v najboljšem primeru neumno. Bidnovo dovoljenje iz prejšnjega tedna je treba nemudoma preklicati, preden je storjena škoda,« je opozoril Davis.

Po njegovem mnenju bi bil najbolj razumen razvoj dogodkov mirovna pogajanja.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na mednarodnem gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu dejal, da bi se Moskva lahko asimetrično odzvala na dobavo orožja dolgega dosega Ukrajini, o kateri razpravljajo na Zahodu.

Putin je opozoril, da bo Rusija razmislila o pošiljanju svojega orožja v tiste regije, iz katerih je mogoče izvajati napade na ključne točke tistih držav, ki Kijevu zagotavljajo rakete dolgega dosega.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek