REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrepi obupancev: Ukrajina postavila bodečo žico, da bi ustavila dezerterje

Ukrepi obupancev: Ukrajina postavila bodečo žico, da bi ustavila dezerterjeŠtevilo dezerterjev v Ukrajini strmo narašča. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinske oblasti so na bregove reke Tise na obmejnih območjih postavile bodečo žico, da bi preprečile vojaško sposobnim moškim, da zapustijo državo, poroča časnik Strana.ua.

Kot je zapisano v objavi na Telegram kanalu Politika strani, je žica postavljena tako, da ne omogoča dostopa do reke z avtoceste, kar je razvidno iz priloženega videa:

Ukrajinski kanal še navaja, da so se v preteklosti pogosto pojavljale informacije o Ukrajincih, ki so pustili svoje avtomobile na cesti in poskušali preplavati Tiso, da bi dosegli Romunijo.

Prav tako je pred nekaj dnevi predsednik Odbora za gospodarski razvoj Vrhovne Rade (parlamenta), Dmitri Nataluha, izjavil, da okoli 200 vojaško sposobnih moških poskuša vsak dan zapustiti ozemlje Ukrajine.

To predstavlja dvojni skok v primerjavi z informacijami s konca junija, ko je visoki uradnik ukrajinske mejne službe dejal, da približno 100 Ukrajincev na dan skuša zbežati iz države po različnih poteh, da bi se izognili mobilizaciji.

Ocenjuje se, da je doslej v teh poskusih življenje, zaradi utopitve, izgubilo okoli 45 ljudi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek