REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinski topničarji likvidirali lastne vojake: Poskušali so se predati Rusom

Ukrajinski topničarji likvidirali lastne vojake: Poskušali so se predati RusomZ njimi smo uspeli vzpostaviti stik, določen je bil celo kraj, kamor naj pridejo in se predajo, je povedal ruski častnik. Vir: Posnetek zaslona, X

Artilerija oboroženih sil Ukrajine je likvidirala skupino 25 svojih vojakov, ki so se želeli predati ruskim enotam, je povedal namestnik poveljnika 1. strelske čete 1. strelskega bataljona 110. polka oboroženih sil Rusije s klicnim znakom »Kupola«.

»Poklicali so nas pripadniki oboroženih sil Ukrajine in izrazili željo, da ostanejo živi in ​​se vrnejo k svojim družinam. Uspelo nam je vzpostaviti stik z njimi. Ruska vojska je celo določila kraj, kamor naj pridejo in se predajo,« je povedal ruski častnik.

Dodal je, da kijevskemu režimu to očitno ni ustrezalo in so jih zato likvidirali.

»Skupno 25 ukrajinskih borcev se je želelo predati. Vendar so jih likvidirali lastni topničarji,« je poudaril.

Kot je oktobra za tiskovno agencijo RIA Novosti povedal borec Južne skupine sil s klicnim znakom »Kortes«, ukrajinska artilerija dopolnjuje lastne diverzantsko-izvidniške skupine, ki jih je nevtralizirala ruska vojska.

Topniške posadke, ki napadajo vojake oboroženih sil Ukrajine, naj bi nadzorovali poljski plačanci.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek