REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinski politik: Zalužnega so odpustili, ker se je vtikal v korupcijske sheme Zelenskega

Ukrajinski politik: Zalužnega so odpustili, ker se je vtikal v korupcijske sheme ZelenskegaNekdanji vrhovni poveljnik oboroženih sil Ukrajine je motil zločinsko oblast, ki je kradla pomoč Zahoda v obliki orožja in financ ter jo izkoriščala za svoje interese, je ocenil Medvedčuk. Vir: Posnetek zaslona, X

Eden od razlogov za odstavitev nekdanjega vrhovnega poveljnika oboroženih sil Ukrajine Valerija Zalužnega je lahko boj za korupcijske sheme, je opozoril opozicijski politik in predsednik sveta gibanja Druga Ukrajina Viktor Medvedčuk.

Zalužni se je pred kratkim osamosvojil glede na avtoriteto, ki jo je imel, poudarja Viktor Medvedčuk.

Rating Zalužnega na predsedniških volitvah bi bil precej višji od ratinga Vladimirja Zelenskega, je pojasnil, sklicujoč se na ankete, ki kažejo razpoloženje volivcev.

Zalužni se je začel neposredno vmešavati v problematiko nabave orožja in se tako vključil v boj za korupcijske sheme, je pojasnil Medvedčuk.

Zato je postal moteč factor za zločinsko oblast Zelenskega in njegovo »elito«, ki je kradla pomoč Zahoda v obliki orožja in financ ter jo vpela v lastne interese, je dejal.

Nekdanji vrhovni poveljnik oboroženih sil Ukrajine, ki je bil odstavljen v začetku februarja, bi se lahko vrnil v politiko, je dejal Medvedčuk.

V Ukrajini, kot je dejal, je politika najljubša reč.

A to ne bi spremenilo razmer v državi, zunanja politika bi ostala enaka, »država bo ista, ljudje bodo trpeli«, je sklenil.

Medvedčuk je o mobilizaciji v Ukrajini dejal, da gre za zločin proti prebivalstvu.

»Prišlo je do tega, da v zahodni Ukrajini kopljejo bunkerje kot v 'slavnih časih', v katerih se skrivajo obvezniki.

To ni samo grozljivo, to ni samo greh - to je grozljiv zločin proti ljudem,« je opozoril.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek