REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Twitter zaprl uradni račun madžarske vlade

Twitter zaprl uradni račun madžarske vladePrepoved za Viktorja Orbána. Vir: Twitter
Zoltan Kovács: 'To je zelo zanimivo v luči dejstva, da bo Evropska komisija danes objavila svoje prvo poročilo o vladavini prava.'

Družbeno omrežje Twitter je zaprlo uradni račun madžarske vlade, je danes sporočil njen govorec Zoltan Kovács.

Twitterju je očital, da so račun zaprli brez opozorila ali pojasnila.

Kovács je tvitnil, da čakajo na uradno pojasnilo Twitterja, zakaj so brez opozorila ali pojasnila zaprli račun madžarske vlade.

»To je zelo zanimivo v luči dejstva, da bo Evropska komisija danes objavila svoje prvo poročilo o vladavini prava. Zdi se, da smo končno v tem lepem novem svetu, ko tehnološki velikani utišajo tiste z drugačnim mnenjem,« je bil kritičen govorec vlade Viktorja Orbána.

Na uradnih straneh Twitterja sicer piše, da lahko podjetje »suspendira račun, če je sporočeno, da se preko njega kršijo pravila« oziroma kadar račun »zlorabljajo, na primer tako da pošiljajo grožnje drugim ali da poskušajo vzbuditi vtis, da gre za druge račune.«

V tem primeru je lahko račun suspendiran začasno ali trajno.

Delite članek