REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tucker Carlson naredil intervju z Vladimirjem Putinom, ameriški mediji se že odzivajo povsem panično

Tucker Carlson naredil intervju z Vladimirjem Putinom, ameriški mediji se že odzivajo povsem paničnoTucker Carlson Vir: Telegram

Ameriški novinar Tucker Carlson se je pred nekaj dnevi pojavil v Moskvi.

Ukvarjamo se z novinarstvom. Naša dolžnost je obveščati ljudi.

In sedaj je jasno, da mu je uspelo to, kar so mu tudi v ameriški administraciji poskusili celo prepovedati – naredil je intervju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Carlson obljublja, da intervju ne bo za plačljivim zidom in da bo prosto dostopen vsem uporabnikom X.

Zaradi tega so se ameriški portali in mediji že pričeli panično odzivati.

Pričakovati je, da bo večina zahodnih medijev intervju poskusila cenzurirati.

Lastnik omrežja X Elon Musk, ki je Carlsona po prav tako političnem izgonu iz mreže Fox News povabil, da objavlja na X pa naj bi Carlsonu zagotovil, da ga ne bo cenzuriral.

»Še nikoli nisem bil tukaj. Mislim, da je to mesto res lepo. Ne vem, če smem to reči, ampak to je samo resnica. To je edino mesto, kjer sem bil v Rusiji. Želim si v Sibirijo ali na Bajkalsko jezero. Želim iti v Sankt Peterburg. Ne morem,« je rekel Tucker.

Tucker Carlson je eden od redkih novinarjev in voditeljev v ZDA, ki so si glede zunanje politike ZDA upali zastavljati prava vprašanja.

Za razliko od načeloma »levih« medijev, ki so vsi po vrsti pogrnili pod pritiskom ameriških demokratov oziroma »neokonov« in njihovih laži o ozadju ameriških vojn in katastrofalnih zunanjepolitičnih odločitev je Carlson ostal zvest iskanju resnice.

Prav zato ga mnogi v ZDA odkrito sovražijo.

Ameriški novinar Tucker Carlson je pred tem potrdil, da je prišel v Moskvo na načrtovan intervju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

»Nocoj sem v Moskvi. Tukaj sem zaradi intervjuja z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. To počnemo, ker je to naše delo. Ukvarjamo se z novinarstvom. Naša dolžnost je obveščati ljudi,« je dejal Carlson v videu, objavljenem na družbenem omrežju X.

Dodal je, da je vojna v Ukrajini »človeška katastrofa«, v kateri je bila pobita cela generacija Ukrajincev, vendar je opozoril, da večina Američanov o tem konfliktu ni dovolj obveščena.

Intervju bo objavljen ob 18.00 po washingtonskem času jutri, torej ob treh zjutraj v četrtek, 8.2. po slovenskem času.

Po ocenah nekaterih analitikov bi lahko bil Putinov intervju precej hud udarec tudi za ameriškega predsednika Joea Bidna in njegovo predsedniško kampanjo.

Intervju bo objavljen ob 18.00 po washingtonskem času jutri, torej ob treh zjutraj v četrtek, 8.2. po slovenskem času.

Zelo primerno, nekaj pelina in grenkih resnic - za lep začetek slovenskega kulturnega praznika...

Povezavo do intervjuja in vsaj glavne poudarke bomo seveda objavili tudi na naši spletni strani, večina ostalih slovenskih medijev pa se ga bo seveda izognila kakor hudič križa.

V Rusiji pa, nasprotno, mimoidoči zelo dobro poznajo Carlsona in cenijo njegov pogum.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek