REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Spodnja Saška: Rast kriminala povezana s prihodom migrantov

Spodnja Saška: Rast kriminala povezana s prihodom migrantov

Nemška zvezna dežela Spodnja Saška je objavila študijo, iz katere je razvidno, da je vzpon kriminalnih dejanj v deželi povezan s prihodom migrantov v letih 2015 in 2016 in to za 10,4 %.

Študijo je po naročilu nemškega ministrstva za družinske zadeve opravila univerza uporabnih znanosti iz Züricha, pri čemer je najpomembnejše spoznanje, da obstaja neposredna povezava med povečanjem števila nasilnih kriminalnih dejanj in povečanjem prihoda migrantov. Na Spodnjem Saškem so tako v letih 2015 in 2016 zabeležili 10,4 % povečanje števila prijavljenih nasilnih kriminalnih dejanj, pri čemer je bilo 92,1 % teh dejanj pripisanih migrantom. 

Na Spodnjem Saškem so tako v letih 2015 in 2016 zabeležili 10,4 % povečanje števila prijavljenih nasilnih kriminalnih dejanj, pri čemer je bilo 92,1 % teh dejanj pripisanih migrantom.

Avtorji študije to povečanje pripisujejo dejstvu, da so žrtve nasilnih dejanj bile vsaj dvakrat bolj pripravljene prijaviti kriminalno dejanje, če so ga storili migranti in ne nemški državljani. Drugi vzrok za povečanje kriminalnosti je tudi (splošna) starost migrantov. Glede na študijo, moški v starosti med 14. in 30. letom, so bolj pripravljeni storiti kriminalno dejanje, kot moški iz drugih starostnih razredov. Prav moški v tem starostemu razponu predstavljajo najštevilčnejšo skupino migrantov, ki so prišli na Spodnjo Saško.

Analiza zbranih podatkov je pokazala, da so migranti iz severne Afrike storili neprimerno več nasilnih, kaznivih dejanj, kot moški, ki so prišli iz Sirije, Iraka in Afganistana.

Analiza zbranih podatkov je pokazala, da so migranti iz severne Afrike storili neprimerno več nasilnih, kaznivih dejanj, kot moški, ki so prišli iz Sirije, Iraka in Afganistana. 

Nemčija je v času migrantske krize 2015-2016 v državo sprejela več kot milijon migrantov, pri čemer je večina bila gospodarskih migrantov ter manjšina vojnih beguncev. Prišli so tako iz Bližnjega vzhoda, Afrike kot Azije. 

Pri nemški tiskovni agenciji DW so tako opozorili, da predhodne študije tudi kažejo povečanje kriminalnosti zaradi prihoda migrantov, a hkrati obstajajo študije, ki so zavrgle to povezavo.

Delite članek