REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šokantno: Diktator sedi ves nasmejan, okoli njega gruča deklic. Zaradi ene podrobnosti pa so vsi zgroženi …

Šokantno: Diktator sedi ves nasmejan, okoli njega gruča deklic. Zaradi ene podrobnosti pa so vsi zgroženi …Kim Jong-un, za severnokorejsko ljudstvo bog ali človek? Vir: Screenshot YouTube

Če je soditi po poročanju virov iz Južne Koreje, na katere se sklicujejo zahodni mediji, je severnokorejski voditelj Kim Jong-un od začetka leta ubil najmanj 15 ljudi.

Toda na pričujoči fotografiji je videti, kako severnokorejski diktator veselo sedi na stolu, z rokami prekriženimi na prsih, saj je obdan z mladimi dekleti v gimnastičnih oblačilih.

Vodja Severne Koreje Kim Jong-un je te dni obiskal Palačo učencev v Pjongjangu, kjer so ga severnokorejski mediji fotografirali v krogu deklic, ki so skoraj vse po vrsti - objokane.

Poleg Kima je bilo vsaj 30 otrok in noben od njih ni bil nasmejan.

Prav nasprotno, poudarjajo ruske RIA Novosti, ki so povzele poročanje severnokorejske tiskovne agencije CTAK.

Kim Jong Un
Kim Jong-un, Vir: Pixabay.com

Domači mediji so se znašli v zadregi – kako naj razložijo ta kontrast, med veselim diktatorjem in punčkam, ki so praktično vse do zadnje planile v jok.

Nato so se spomnili ustrezne razlage: to je odziv učenk na obisk visokega uradnika, do katerega gojijo veliko spoštovanje.

Kim je v napadu besa vneto kritiziral tako snovalce šolskega poslopja kot izvajalce del.

Severnokorejski časniki poročajo še, da je Kim Jong-un sicer ostro kritiziral tako projektante Palače kot vse udeležence v obnovi stavbe.

Tehnično oblikovanje gimnastičnih dvoran je po Kimovem mnenju »absolutno v neskladju z njihovim namenom ali končnim ciljem na področju izobraževanja«.

V napadu besa je, kot poročajo južnokorejski časniki, vneto kritiziral tako snovalce šolskega poslopja kot izvajalce del.

Zapičil se je prav v vse po vrsti, v vsako podrobnost – od zlomljenih pip do prešibke osvetlitve …

Komentarji