REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruski obrambni minister Šojgu se je šopiril na Rdečem trgu v Putinovi igrači, vredni 140.000 evrov

Ruski obrambni minister Šojgu se je šopiril na Rdečem trgu v Putinovi igrači, vredni 140.000 evrovParada ob dnevu zmage, Moskva. Vir: Twitter

Novo rusko limuzino s premično streho ruskega predsednika Vladimirja Putina, vredno 140.000 evrov, je bilo mogoče včeraj in danes videti na ulicah Moskve.

Naposled so jo “ujeli” na Rdečem trgu skupaj z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem, med pripravami za parado ob dnevu zmage.

Ruski obrambni minister Šojgu v novem Putinovem jeklenem konjičku. Vir: Twitter

Šojgu se je v novi limuzini šopiril skupaj z vrstami vojakov, ki so urno marširali in masivno vojaško opremo, poroča britanski Daily Mail.

Časnik še dodaja, da je nova Putinova igrača “kopija Rolls-Roycea” …

Dan zmage v drugi svetovni vojni v zahodni Evropi sicer slavijo 8. maja, dan prej kot vzhodna Evropa.

To pa zato, ker je opolnomočeni nemški feldmaršal Wilhelm Keitel kapitulacijo pred ruskim maršalom Žukovim podpisal 8. maja ob 23 uri in eni minuti po lokalnem času v Berlinu, medtem ko je v Moskvi, ki je bila v drugi časovni coni, ura tedaj že kazala prvo uro in prvo minuto dne 9. maja leta 1945 ...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek