REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija: Uničeno ukrajinsko poveljstvo zračne obrambe, sestreljeni dve raketi S-200 in osem dronov

Rusija: Uničeno ukrajinsko poveljstvo zračne obrambe, sestreljeni dve raketi S-200 in osem dronovV izjavi ruskega obrambnega ministrstva poudarjajo, da so bila zadeta tudi skladišča goriva na območjih Mirgoroda v Poltavski regiji in mesta Hmelnicki ter arzenal streliva v Mikolajvski regiji. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruske sile so uničile utrjeno poveljniško mesto ukrajinske protiletalske obrambe Istok v Dnepru, mestu v osrednji Ukrajini, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Ministrstvo ugotavlja, da so bili izvedeni kombinirani udari operativno-taktičnega in vojaškega letalstva, brezpilotnih letal, raketnih sil in topništva.

Dodaja še, da so ruski sistemi zračne obrambe v zadnjih 24 urah sestrelili dve ukrajinski raketi S-200, granato HIMARS MLRS in osem brezpilotnih letal.

V izjavi naštevajo, da so bili prizadeti tudi objekti za skladiščenje goriva na območjih Mirgoroda v regiji Poltava in mesta Hmelnicki ter skladišče streliva v regiji Mikolajev.

»Sile ruske skupine 'Jug' v smeri Donecka so ob podpori topništva uničile osebje in opremo ukrajinskih sil v Ljudski republiki Doneck.

Izgube ukrajinskih sil znašajo do 300 vojakov, bojno vozilo pehote, dva avtomobila, havbica D-20, havbica D-30 in samohodno topniško orodje ‘gvozdika’,« so dodali v sporočilu ruskega obrambnega ministrstva.

Opozoriti je treba, da so ukrajinske sile v smeri Hersona v zadnjih 24 urah izgubile do 65 vojakov, dva avtomobila, tri topniška orodja ‘gvozdike’, kot tudi postajo za radioelektronsko bojevanje Bukovel AD.

»V smeri Zaporožja so ruske sile odbile napad ukrajinske jurišne skupine blizu Verbova.

V napadu je bilo ubitih ali ranjenih do 20 ukrajinskih vojakov, uničena sta bila dva avtomobila.

V regiji Harkov je uničeno skladišče streliva ukrajinske vojske, splošne izgube v smeri Kupjanska pa znašajo do 95 vojakov. Uničeno je bilo tudi oklepno vozilo, dva avtomobila in havbica D-30,« so zapisali.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek