REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija razkrila dokumente in obtožuje ZDA: v ukrajinskih laboratorijih »razvili viruse, ki lahko okužijo samo Slovane!«

Rusija razkrila dokumente in obtožuje ZDA: v ukrajinskih laboratorijih »razvili viruse, ki lahko okužijo samo Slovane!«So ob mejah Rusije razvijali protislovansko biološko orožje?

Rusija je pred nekaj dnevi obtožila Ukrajino, da je s pomočjo ZDA razvijala biološko orožje.

Danes je na to temo na zahtevo Rusije sklicano posebno zasedanje Varnostnega Sveta OZN. 

Američani so medtem priznali, da uničujejo dokaze, da ne bi padli v roke Rusov. Toda Rusija je zbrala podatke, da so delali na antraksu, koleri, kugi, tularemiji…

Biološka militarizacija ZDA: Ukrajina naj bi s pomočjo ZDA v 30 laboratorijih razvijala biološko orožje, usmerjeno zlasti proti – Slovanom, trdijo ruski strokovnjaki in predstavniki ruske vojske

Kot je to pred tremi dnevi izjavil tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva Igor Konašenkov, so dobili dokaze o obstoju takšnega programa, ki so jih Ukrajinci skušali uničiti.

Konašekov je dejal, so dobili dokaze, da so Ukrajinci ob začetku ruskega napada 24. februarja na hitro uničevali številne nevarne patogene, od povzročitelja kuge in antraksa do kolere in tularemije.

Napovedal je, da bodo dokumentacijo, ki naj bi dokazovala tudi ameriško financiranje, razkrili v bližnji prihodnosti.

To so storili danes. Po njihovih navedbah so Američani v Ukrajini »ustvarili viruse, ki lahko okužijo samo Slovane.«

Zahodni mediji o tem popolnoma molčijo, ruski pa so v državah EU in ZDA celo - cenzurirani...

Zahodni mediji objavljajo zgolj zanikanja programov, ob tem pa nobenih dokumentov in samo iztrgane dele informacij, ki jih je podala Rusija.

Ob tem se je cenzura razširila tudi na Twitterju. Včeraj je bil takoj po tej novici ukinjen kanal ASB Military, ki je imel preko 200 000 sledilcev.

Poročal je res iz bolj ruskega zornega kota, vendar so objavljali tudi številne podatke, ki jih ukrajinska stran in zahodni mediji niso.

Zanimivo pa je da je do ukinitve prišlo prav po objavi novice o bioagentih. 

Ena od nalog Združenih držav in njihovih zaveznic naj bi bilo po navedbah ruskih oblasti ustvarjanje bioagentov, ki bi lahko selektivno ciljali na različne etnične skupine, zlasti Slovane, je povedal Igor Kirilov, poveljnik radiobioloških, kemičnih in bioloških (RCB) obrambnih sil ruskih oboroženih sil.

Navedel je, da naj bi okužbe v Rusijo prinesli s pticami, žuželkami ali netopirji.

Kirilov je to izjavil na brifingu o rezultatih analize dokumentov, povezanih z vojaško-biološkimi dejavnostmi ZDA v Ukrajini, je poročala agencija TASS.

Po njegovih besedah ​​so raziskave v biolaboratorijih izvajali v neposredni bližini ruskih meja – na obali Črnega morja in na Kavkazu.

Opozoril je, da so predstavniki zahodnih držav izjemno previdni glede prenosa biomaterialov, medtem ko je bila velika količina krvnega seruma prebivalcev različnih regij Ukrajine, ki pripadajo izključno slovanski etnični skupini, prenesena v tujino.

»Z veliko verjetnostjo lahko rečemo, da je ena od nalog ZDA in njihovih zaveznikov ustvarjanje bioagentov, ki bi lahko selektivno okužili različne etnične skupine prebivalstva,« je dejal Kirilov.

Omenil je, da so iz Centra za javno zdravje Ministrstva za zdravje Ukrajine v referenčni laboratorij za nalezljive bolezni avstralskega inštituta Doherty prenesli 350 kriokontejnerjev z vzorci krvnega seruma, poroča RIA Novosti.

Kirilov je prej dejal, da je študija dokumentov in materialov, pridobljenih v bioloških laboratorijih v Harkovu, potrdila dejstvo, da je bilo v tujino prenesenih več kot 140 posod z ektoparaziti netopirjev.

Po njegovih besedah ​​se je Pentagon zanimal tudi za žuželke, ki so sposobne širiti nevarne nalezljive bolezni.

»Z veliko verjetnostjo lahko rečemo, da je ena od nalog ZDA in njihovih zaveznikov ustvarjanje bioagentov, ki bi lahko selektivno okužili različne etnične skupine prebivalstva,«

Pred tem je ministrstvo za obrambo objavilo, da so poskuse z netopirji izvajali v bioloških laboratorijih, ki so jih ustvarile in financirale ZDA v Ukrajini.

Navedel je, da je ameriški projekt R-781, ki je bil razvit v laboratorijih Ukrajine, preučeval netopirje kot agente biološkega orožja.

Poleg tega so po besedah ​​tiskovnega predstavnika ruskega obrambnega ministrstva Igorja Konašenkova ZDA preučevale prenos patogenov prek divjih ptic, ki se selijo med Ukrajino in Rusijo ter drugimi sosednjimi državami.

Pentagon je sicer ruske navedbe zavrnil.

Ženska netopir in inštitut v Wuhanu
Netopirji so se pojavljali tudi v poročilih o preiskavah v laboratoriju za virologijo v Wuhanu. Dve študiji sta nedavno potrdili, da novi koronavirus ne izvira iz laboratorija - ampak iz bližnje tržnice...

Na zahodu te obtožbe zanikujejo kot smešne in kot del propagandne vojne, toda Rusija je ob tem objavila tudi dokumente, ki kažejo, da so v laboratorijih zbirali DNK številnih slovanskih narodov ter proučevali, med drugim, parazite in viruse netopirjev.

Dokazov o tem ravnanju je medtem vse več, zahodni mediji pa – o njih molčijo.

Ruska zgodba, da so Američani uporabljali biolaboratorije v Ukrajini za razvoj biološkega orožja, je smešna in neresnična, trdijo v Pentagonu.

»Ruska zgodba, da so Američani uporabljali biolaboratorije v Ukrajini za razvoj biološkega orožja, je smešna in neresnična« je dejal visoki uradnik Pentagona.

Pred tem je tiskovni predstavnik Evropske službe za zunanje delovanje Peter Stano dejal, da Evropska unija nima podatkov o nobenih prepovedanih programih v bioloških laboratorijih v Ukrajini.

Po podatkih ruske vojske je bilo na ozemlju Ukrajine približno 30 laboratorijev, ki so izpolnjevali ukaze ameriškega obrambnega ministrstva.

Namestnica ameriške državne sekretarke Victoria Nuland je potrdila, da so v Ukrajini biološki raziskovalni objekti, ZDA pa »si prizadevajo preprečiti, da bi padle pod nadzor ruskih sil.«

Ruska federacija v zvezi z dejstvi o ameriških vojaških bioloških dejavnostih v Ukrajini ne izključuje začetka posvetovalnega mehanizma v skladu s Konvencijo o prepovedi biološkega in strupenega orožja (BTVC), je dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

Tiskovni predstavnik kitajskega ministrstva za zunanje zadeve je v komentiranju informacij o bioloških laboratorijih, ki jih financirajo ZDA, v Ukrajini pozval ZDA, naj pojasnijo svoje dejavnosti biološke militarizacije v državi in ​​v tujini.

Novi biološki laboratoriji pod nadzorom ZDA se pojavljajo v svetu kot gobe in to najpogosteje - ob ruski in kitajski meji.

Takšnega etničnega biološkega orožja svet doslej res še ne pozna.

Današnji virusi ne razlikujejo med »rasami« ali narodi, čeprav včasih povzročajo deloma različne posledice med njimi, kar je znano tudi iz primerov okužb s covidom-19.

Strokovnjaki so doslej zanikali možnost, da bi takšni virusi ali biološko orožje že obstajalo.

Gre bolj za futuristično orožje, o katerem se razpravlja.

Je pa že leta 2019 Univerza v Cambridgu opozorila, da se moramo pripraviti na čas, ko bodo biološka orožja lahko prizadela samo določene etnične skupine.

Njihovo poročilo Centra za preučevanje eksistencialnega tveganja univerze Cambridge pravi, da svetovne vlade niso uspele, ko gre za pripravo na grožnje, kot je futuristično biološko orožje, ki ga vodita umetna inteligenca (AI) in genetska manipulacija. Takšno orožje bi moralo imeti moč, da bi ciljalo na določeno DNK in ubilo določene rase ljudi, tako da bi ostali deli prebivalstva ostali nepoškodovani.

O tem je poročal tudi britanski Telegraph.

Guardian je o julija lani tem pisal še enkrat. Strokovnjaki so potrdili, da razvoj takega orožja ni nemogoč.

Maja 2007 je ruski časnik Kommersant poročal, da je ruska vlada prepovedala ves izvoz človeških bioloških vzorcev.

Da v Ukrajini in ZDA podatke skrivajo, pa je zelo slab znak.

Poročilo trdi, da je bil razlog za prepoved tajno poročilo FSB o nenehnem razvoju »genetskega biološkega orožja«, s katerim zahodne institucije ciljajo na rusko prebivalstvo.

Poročilo omenja Harvard School of Public Health, American International Health Alliance, Oddelek za medicinsko biotehnologijo Jagiellonske univerze, Ministrstvo za pravosodje Združenih držav Amerike, Oddelek za okolje in naravne vire, Inštitut za genetiko in biotehnologijo Varšavske univerze in Ameriško agencijo za mednarodni razvoj.

Zato to, kar so povedali ruski strokovnjaki ni mogoče zavrniti kot neutemeljeno brez resne razprave in preiskave vsega, kar so v teh laboratorijih v Ukrajini počeli.

Da v Ukrajini in ZDA podatke skrivajo, pa je zelo slab znak.

Ogledate si lahko tudi nastop Igorja Kirilov (z angleškimi podnapisi), poveljnika radiobioloških, kemičnih in bioloških (RCB) obrambnih ruskih oboroženih sil in presodite sami.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek