REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rdeči križ: Ukrajinskim beguncem grozi brezdomstvo v Veliki Britaniji

Rdeči križ: Ukrajinskim beguncem grozi brezdomstvo v Veliki BritanijiV Veliko Britanijo je doslej prispelo več kot 192.000 Ukrajincev. Vir: Posnetek zaslona, X

Raziskava britanskega Rdečega križa je pokazala, da je to zimo na tisoče ukrajinskih begunskih družin v nevarnosti, da ostanejo brez strehe nad glavo in je štirikrat večja verjetnost, da bodo končali na ulici kot družine iz Velike Britanije.

Ta organizacija in univerza Heriot-Watt v svojem skupnem poročilu pozivata k zagotovitvi dodatnih sredstev za ukrajinske družine, da bi preprečili nenaden porast brezdomstva, poroča Guardian.

Poročilo navaja, da naj bi do konca leta 2023 za pomoč brezdomcem zaprosilo 6220 ukrajinskih begunskih družin, kar je 13 odstotkov več kot prejšnje leto.

Raziskovalci so ugotovili, da so ukrajinske družine bolj izpostavljene tveganju brezdomstva kot druge družine v Združenem kraljestvu.

Skupno 298.430 družin je zaprosilo za podporo za brezdomce v letih 2022/23, kar je 1,24 odstotka vseh gospodinjstev v Angliji v tem poslovnem letu.

Povpraševanje po cenovno dostopnih stanovanjih v Združenem kraljestvu narašča, pri čemer so Ukrajinci še posebej izpostavljeni tveganju brezdomstva zaradi nevarnosti razhoda z najemodajalci, jezikovnih ovir in težav pri krmarjenju na stanovanjskem trgu.

Doslej je več kot 192.000 Ukrajincev prispelo v Združeno kraljestvo prek dveh glavnih vladnih programov - Homes for Ukraine, kjer britanske družine sprejmejo begunce, in Ukrainian Family Scheme, ki Ukrajincem omogoča, da se pridružijo družinskim članom, nastanjenim v Združenem kraljestvu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek