REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putinov let v Abu Dhabi spremljali štirje ruski lovci Su-35S

Putinov let v Abu Dhabi spremljali štirje ruski lovci Su-35SLetala Su-35S so vzletela z operativnega letališča v Rusiji v hudih vremenskih razmerah z močnim dežjem in sunki vetra. Lovce so pilotirali piloti prvega razreda. Vir: Posnetek zaslona, X

Letalo z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom so do pristanka v Abu Dhabiju spremljali lovci Su-35S ruskih zračno-vesoljskih sil, je danes povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

»Lovci so nosili standardno oborožitev različnih razredov.

Letala Su-35S so vzletela z operativnega letališča v Rusiji v težkih vremenskih razmerah z močnim dežjem in sunki vetra.

Lovce so pilotirali piloti prvega razreda,« je dejal Peskov.

Peskov je povedal, da so za zračno podporo predsedniškega letala pridobili posebna dovoljenja za let od držav, čez ozemlja katerih je letelo Putinovo letalo.

Tiskovni predstavnik Kremlja se je v isti sapi tem državam zahvalil za sodelovanje, poroča tiskovna agencija RIA Novosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da so odnosi med Rusijo in Združenimi arabskimi emirati dosegli izredno visoko raven in da so Emirati glavni partner Moskve v arabskem svetu.

Putina so domačini, kot kažejo posnetki dočakali z najvišjimi državniškimi častmi.

Iz Abu Dhabija gre predsednik Ruske federacije na pogajanja v Savdsko Arabijo, nato pa nazaj v Moskvo.

Ruski voditelj naj bi se z iranskim predsednikom v ruski prestolnici pogovarjal v četrtek.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek