REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putin: Naše taktično jedrsko orožje je štirikrat močnejše od tistega, ki so ga Američani vrgli na Japonsko

Putin: Naše taktično jedrsko orožje je štirikrat močnejše od tistega, ki so ga Američani vrgli na JaponskoPredsednik Ruske federacije je spomnil na besede nekdanje britanske premierke Liz Truss, ki je ob prevzemu funkcije dejala, da je sposobna pritisniti na jedrski gumb, in poudaril, da Rusija česa takega ni nikoli rekla. Vir: Posnetek zaslona, X
Kaj imata skupnega mandat Liz Truss in glava solate? Očitno rok trajanja. Po samo 45 dneh na čelu Združenega kraljestva je premierka iz vrst konservativne stranke odstopila s položaja. Vir: Posnetek zaslona, X

Rusko taktično jedrsko orožje je štirikrat močnejše od Dečka (Little Boy) in Debelinka (Fat man), vrženega na Japonsko, je na plenarnem zasedanju Mednarodnega gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu razkril ruski predsednik Vladimir Putin.

Kot je dodal, je Rusija proizvodnjo streliva povečala za več kot 20-krat in je v letalski tehnologiji daleč pred sovražnikom.

Dodal je, da Rusija »ne rožlja z jedrskim orožjem«, ampak da tudi ne pričakuje, da do jedrske vojne ne bo prišlo.

Predsednik Ruske federacije je spomnil na besede nekdanje britanske premierke Liz Truss, ki je ob prevzemu funkcije dejala, da je sposobna pritisniti na jedrski gumb.

»Tega (v Rusiji) nikoli nismo rekli.

Tedaj se je vse začelo.

Enostavno smo odgovorili, da moramo to grožnjo vzeti bolj resno,« je dejal Putin in znova pozval, naj se možnost jedrskih napadov ne omenja preveč lahkotno.

Dodal je, da je rusko jedrsko orožje »tri do štirikrat močnejše od bomb, ki so jih Američani uporabili v napadu na Hirošimo in Nagasaki«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek