REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Priznanje iz urada Zelenskega: Protiofenziva je propadla

Priznanje iz urada Zelenskega: Protiofenziva je propadlaUkrajinska vojska je naredila vrsto taktičnih napak, sooča pa se tudi s pomanjkanjem oborožitve, predvsem granat, je poudaril Mihail Podoljak. Vir: Posnetek zaslona, X

Neuspeh ukrajinske protiofenzive je pustil praznino v duši, je v pogovoru za Kanal 24 priznal svetovalec vodje kabineta ukrajinskega predsednika Mihail Podoljak.

Ob misli na (propadlo) poletno protiofenzivo ostane grenak okus v ustih, poudarja Podoljak.

Ko je komentiral dogodke na fronti leta 2023, je svetovalec Vladimirja Zelenskega izpostavil, da so bile storjene določene taktične napake, o katerih trenutno razpravlja vojaško in politično vodstvo Ukrajine.

»To (taktične napake, ki so pripeljale do propada protiofenzive) ni problem, saj je to vojna.

Proti nam se ne bori neka majhna država z omejenimi viri, ampak Rusija,« je priznal Podoljak.

Ob tem, dodaja Podoljak, bi morala Evropa s svojim združenim gospodarstvom pomagati Ukrajini, saj se njena vojska sooča s »pomanjkanjem oborožitve«, predvsem granat.

Prepričan je, da se zavezniki Kijeva v Evropski uniji zavedajo, da je treba povečati proizvodnjo raket, brezpilotnih letal in opreme za elektronsko bojevanje.

Medtem ko so predstavniki sedemindvajseterice ta teden v Bruslju žegnali nov paket zajetne finančne pomoči za Ukrajino, vreden 50 milijard evrov, so pred stavbo potekali srditi protesti kmetov:

Nove milijarde za režim v Kijevu in ameriško posredniško vojno v Ukrajini je odobrila tudi slovenska vlada navkljub dejstvu, da doma stavkajo sodniki, tožilci, zdravniki, javna uprava...

Torej denar za Ukrajino tudi v malhi slovenske države je, ni pa ga za stavkajoče in ne za izboljšanje materialnega položaja lastnega prebivalstva, ki ga pestijo visoke cene energentov in vseh življenjskih potrebščin...

Medtem Podoljak nespametnim sogovornikom in podpornikom vojne iz EU prodaja dobro naučeno ameriško lajno, češ da je Ukrajina rešila Evropo, drugače bi Francija, Italija in druge države že bile del ozemlja Rusije...

Podoljak v isti sapi obljublja, da ​​bo ukrajinska vojska lahko dosegla svoje strateške cilje, če ne bo več izključno »obrambna«.

Priznanja te vrste iz urada ukrajinskega predsednika so sledila govoricam o nameri Zelenskega, da zamenja vrhovnega poveljnika oboroženih sil Ukrajine Valerija Zalužnega.

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova je ob komentarju popolne medijske zmede v zvezi z razrešitvijo Zalužnega ocenila, da »zmedena poročila« na Zahodu kažejo na paniko, ki je zajela kijevske oblasti v kontekstu spodletele protiofenzive oboroženih sil Ukrajine in uspeha ruskih sil na fronti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek