REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pričevanje ruskega častnika iz Sirije: Naleteli smo na zelo zahrbtna orožja

Pričevanje ruskega častnika iz Sirije: Naleteli smo na zelo zahrbtna orožjaFoto: Ministrstvo za obrambo Ruske federacije

Ruski vojaki v Siriji so naleteli na nenavadna eksplozivna sredstva, ki so jih uporabljali teroristi.

Časopis Armejski standart je objavil pričanje Soslana Cebojeva, častnika, ki je poveljeval oddelku Zahod Centra za premirje sprtih strani v Alepu. Po njegovih besedah so teroristi intenzivno uporabljali mine. Med umikanjem iz naselij so tam pustili velike količine maskirnih min ruske proizvodnje.

"Navadne pehotne mine so premazali z mavcem, tako da jih je bilo težko razlikovati od kamnov, ki so ležali ob poti. Na te "kamne" sta bila povezana po dva kontakta, eden se je napajal na baterijo, drugi pa je imel varovalko. Mine so izdelovali celo iz pločevink za barvo," razlaga častnik. "Teroristi so uporabljali tudi mine s senzorji premikanja. Na srečo so bile baterije na minah, ko smo jih našli, že prazne, zato niso mogle eksplodirati."

Nadaljevanje članka si lahko preberete TUKAJ