REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pozival k pobojem Rusov? Moskva izdala tiralico za tiskovnim predstavnikom družbe »Meta«

Pozival k pobojem Rusov? Moskva izdala tiralico za tiskovnim predstavnikom družbe »Meta«Rusko ministrstvo za notranje zadeve je sprožilo postopek proti Andyju Stoneu. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruske oblasti so izdale tiralico za Andyjem Stoneom, tiskovnim predstavnikom platform družbe Meta, ki ima v lasti Facebook in Instagram, poročajo danes ruski mediji.

Agencija TASS poroča, da je rusko ministrstvo za notranje zadeve odprlo kazensko preiskavo proti Stoneu, vendar ni razkrilo podrobnosti preiskave ali obtožb zoper Stonea.

»Stone Andy Mark je iskan v skladu s kazenskim zakonikom Ruske federacije,« je zapisano v bazi podatkov.

Ruski preiskovalni odbor je marca 2022 sprožil kazenski postopek proti zaposlenim v podjetju »Meta« zaradi pozivanja k nasilju in ubijanju Rusov.

Stone je v preiskavi omenjen tudi zato, ker je, kot navajajo, kršil »prepoved pozivanja k nasilju proti ruski vojski na svojih platformah« in tako spodbujal skrajne, protiruske dejavnosti.

Sporočilo navaja, da je na družbenih omrežjih objavil, da je »Meta« začasno preklicala prepoved pozivanja k nasilju proti ruski vojski na svojih platformah, pri čemer je izjavila, da gre za »obliko političnega izražanja«.

To je kaznivo po ruskem kazenskem pravu.

Glavni družbeni platformi »Mete«, Facebook in Instagram, sta bili v Rusiji prepovedani kmalu po izbruhu konflikta v Ukrajini februarja lani.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek