REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ponovno raketirano ameriško oporišče v Siriji

Ponovno raketirano ameriško oporišče v SirijiV torek je iraška šiitska skupina Islamski odpor v Iraku sporočila, da je napadla dve ameriški bazi v provinci Deir ez-Zor. Vir: Posnetek zaslona, X

Območje naftnega polja Conoco v provinci Deir ez-Zor v vzhodni Siriji, kjer se nahaja ameriška vojaška baza, je bilo raketirano, poroča sirska radijska postaja Sham FM.

»Več raket je padlo na območje polja Conoco na severovzhodu province Deir ez-Zor, kjer so nameščene ameriške enote,« je poročal radijski dopisnik.

Dodal je, da so po incidentu ameriška letala preletavala območje, poroča tiskovna agencija RIA Novosti.

Iraška šiitska skupina Islamski odpor v Iraku je v torek sporočila, da je napadla dve ameriški oporišči v provinci Deir ez-Zor.

Pred tem so bila ta oporišča že tarča napadov, za katere so odgovornost prevzele iraške skupine.

Ameriški vojaški uradnik je včeraj objavil, da so bile ameriške in mednarodne sile, nameščene v severovzhodni Siriji, napadene vsaj štirikrat v manj kot 24 urah.

Žrtev v napadih menda ni bilo, infrastruktura pa je utrpela manjšo škodo.

Ameriška vojska nadzoruje območja v vzhodni in severovzhodni Siriji v provincah Deir ez-Zor, al-Hasakah in Raqqa, kjer se nahajajo največja sirska naftna in plinska polja.

Uradni Damask je prisotnost ameriških enot na svojem ozemlju večkrat označil za »okupacijo in državno piratstvo z namenom očitne kraje sirske nafte«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek