REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pomembno sporočilo Britancem: Posodobite informacije, Challengerji gorijo z modrimi plameni

Pomembno sporočilo Britancem: Posodobite informacije, Challengerji gorijo z modrimi plameniOprema, ki je bila dostavljena kijevskemu režimu, gori z modrim plamenom, zato pozivamo britanske kolege, da uskladijo informacije na spletni strani ministrstva za obrambo, ki navaja, da noben Challenger nikoli ni bil uničen, je dejal predstavnik Rusije pri ZN. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Stalni predstavnik Ruske federacije pri Združenih narodih Vasilij Nebenzja je pozval obrambno ministrstvo Združenega kraljestva, naj posodobi podatke na svoji spletni strani, češ da na bojišču ni bil uničen noben tank Challenger, britanske izdelave, saj sta bili v Ukrajini uničeni že dve takšni vozili.

Pristavil je še, da zahodna oprema na ukrajinski fronti »gori z modrimi plameni«.

»Govorili smo že o tako imenovani ukrajinski protiofenzivi, ki doživlja očiten fiasko.

Oprema, dobavljena kijevskemu režimu, gori v modrem ognju, vključno z ameriškimi oklepnimi transporterji 'Bradley', nemškimi tanki 'Leopard', kot tudi britanskimi 'Challengerji'.

Zato bi radi apelirali na naše britanske kolege, da posodobijo podatke na spletni strani njihovega ministrstva za obrambo. Še vedno je navedeno, da noben 'Challenger' ni bil uničen,« je bil nekoliko ciničen Vasilij Nebenzja na seji varnostnega sveta ZN.

Ruski diplomat je dodal, da se 12 takih britanskih tankov še nekje vozi, a da jih čaka enaka usoda, tako kot ameriške Abramse ali F-16.

Nebenzja je izjavil, da ZDA nimajo želje po koncu konflikta v Ukrajini, ker na vojni služijo denar.

Da so Američani resnični »lutkarji« kijevskega marionetnega režima, je po njegovih besedah ​​v ponedeljek jasno pokazal načelnik generalštaba ZDA Michael Milley, ko je novinarje CBS povabil v situacijsko sobo, kjer se spremlja stanje na ukrajinskem bojišču v realnem času s pomočjo satelitov.

Ob tem, kot je navedel Nebenzja, prvi med ameriškimi generali sploh ni skrival, da so Američani vse te podatke in tudi lokacijo ruskih objektov prenašali v Kijev.

»Washington noče končati te vojne, ker omogoča Američanom, da krepko obogatijo.

Na prejšnjih srečanjih smo pogosto govorili o bajnih dobičkih zahodnih korporacij in o tem, da pomemben del sredstev, namenjenih Ukrajini, sploh ne zapusti ozemlja ZDA in drugih zahodnih sponzorjev kijevskega režima,« je poudaril.

Zdaj pa vlada Vladimirja Zelenskega skuša neuspeh tako imenovane protiofenzive pripisati zahodnim sponzorjem vojne, je dejal Nebenzja.

Še več, Newsweek poroča, da je ukrajinska vlada sprožila pravne korake proti najmanj dvema zahodnima vojaškima podjetjema, češ da nista izpolnili pogodb o dostavi opreme:

»Kijevski režim moleduje za novo orožje ob uporabi dvakrat močnejšega pritiska in ne skriva svoje predrznosti, ko očiten neuspeh tako imenovane protiofenzive, ki se izvaja od začetka junija, skuša zvaliti na zahodne države,« je opozoril.

Spomnimo, ukrajinska protiofenziva se je začela 4. junija, tri mesece kasneje pa je ruski predsednik Vladimir Putin izjavil, da rezultatov ni in da je viden le neuspeh.

Po njegovih besedah ​​je Ukrajina v teh mesecih izgubila 71.000 vojakov v klavrnih poskusih doseči rezultat za vsako ceno.

Ruski predsednik je opozoril, da dobava kasetnega streliva ni spremenila ničesar za ukrajinsko vojsko na bojišču.

Kot je izjavil ruski obrambni minister Sergej Šojgu, ukrajinska vojska ni dosegla svojih ciljev v nobeni smeri.

Najbolj problematična smer je Zaporožje, poleg majhne vasi Rabotino, kjer je Ukrajina v spopad potegnila brigado iz strateških rezerv, ki jo je izuril Zahod.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek