REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Politolog ocenjuje, da se Ukrajina nagiba k spremembi režima: Zelenski bi lahko kmalu zapustil položaj

Politolog ocenjuje, da se Ukrajina nagiba k spremembi režima: Zelenski bi lahko kmalu zapustil položajSo mu šteti dnevi? Volodomir Zelenski. Vir: Telegram, zajem zaslona

Politolog Dmitrij Žuravljev, generalni direktor ruskega Inštituta za regionalne probleme meni, da bi vse bolj nepriljubljen ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski lahko že zelo kmalu zapustil svoj položaj.

Obstaja možnost, da bo ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kmalu odstopil s položaja, njegovo mesto pa bo prevzel Oleksij Arestovič, svetovalec vodje predsedniškega urada, meni politolog Dmitrij Žuravljev.

Strokovnjak je to mnenje izrazil v intervjuju za Lenta.ru.

Arestovič je napovedal, da je pripravljen zamenjati sedanjega ukrajinskega voditelja Volodimirja Zelenskega na čelu države.

Seveda so med vojaškim spopadom takšne izjave nesprejemljive. Toda to je posebnost ukrajinske politike.

Gre za razvpitega svetovalca ukrajinskega predsednika za vojaška in obrambna vprašanja, ki je prav tako kot njegov šef Volodimir Zelenski, nekdanji igralec.

Politik je že napovedal, da je pripravljen kandidirati za predsednika Ukrajine, če se Zelenski ne bo potegoval za drugi mandat.

»Seveda so med vojaškim spopadom takšne izjave nesprejemljive. Toda to je posebnost ukrajinske politike,« je ocenil Žuravljev.

»Hkrati bo odhod Zelenskega s položaja pravo darilo za ukrajinsko elito: vse težave bo mogoče pripisati njemu in reči, da se je zdaj v državi začelo svetlo obdobje. Enako je bilo s prejšnjim voditeljem: o Petru Porošenku so rekli, da je državo zapeljal v slepo ulico, zdaj pa bo prihod Zelenskega osrečil vse,« je opozoril politolog.

Politolog je opozoril na dejstvo, da se v zahodnih medijih že pojavljajo kritični zapisi o Zelenskem, kar po besedah ​​Žuravljeva kaže na to, da je bila v zahodnih elitah že sprejeta odločitev o potrebi po spremembah v Ukrajini.

Žuravljev priznava, da se lahko od Zelenskega zahteva, da se prostovoljno odreče predsedniškemu položaju, ker je načrtovanje ponovnih volitev v bližnji prihodnosti zaradi vojne nemogoče.

Zato bi bil prostovoljni odstop Zelenskega povsem sprejemljiv.

Medtem iz Ukrajine prihajajo slike ljudi, kjer družine preprečujejo vojnim slom poskuse regrutacije njihovih moških članov družine.

Vse manj je tistih, ki so v Ukrajini pripravljeni umirati v nesmiselni vojni, ki so jo zaradi lastnih sebičnih interesov podžgale ZDA.

Delite članek