REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dokazano: vodstvo v Kijevu je že leta 2019 vedelo, da bo izbruhnila vojna zaradi članstva Ukrajine v NATO paktu!

Dokazano: vodstvo v Kijevu je že leta 2019 vedelo, da bo izbruhnila vojna zaradi članstva Ukrajine v NATO paktu!Oleksij Arestovič, desna roka Zelenskega je že leta 2019 razkril, da ukrajinsko vodstvo ve, da članstvo v NATO pomeni - vojno z Rusijo. Vir: Twitter, posnetek zaslona

Medtem ko nas vodilni mediji vsak dan prepričujejo, da je vojna v Ukrajini popolnoma »nepričakovana« in »šokantna agresija Putina«, nekateri dokazi potrjujejo, da so ne samo na Zahodu, pač pa tudi v Kijevu zelo dobro vedeli, kaj jih čaka, če bodo nadaljevali s politiko, ki je Ukrajino spreminjala v Kremlju sovražno državo, članico Rusiji sovražne zveze NATO.

Da vojna v Ukrajini ni »z ničemer izzavana agresija Moskve«, kot jo predstavljajo na Zahodu, potrjuje intervju Oleksija Arestoviča iz leta 2019.

Gre za razvpitega svetovalca ukrajinskega predsednika za vojaška in obrambna vprašanja, ki je prav tako kot njegov šef Volodimir Zelenski, nekdanji igralec.

Arestovič je namreč med tistimi, ki so predhodniku Zelenskega v predsedniški palači, Petru Porošenku, nekoč očetu ukrajinskega ljudstva, po tem pa obtoženemu narodne izdaje, v kabinetu Zelenskega oponesli, da je s klavzulo o Natu v ustavi provociral Rusko federacijo.

Oleksij Arestovič, svetovalec urada ukrajinskega predsednika, je razkril, da sta tako nekdanji (Porošenko) kot sedanji ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski še kako dobro vedela, da »NATO Ukrajine nikdar ne bo sprejel.«

Intervju iz leta 2019 dokazuje, da se je ukrajinsko vodstvo zelo dobro zavedalo, da bo zavestno šlo v vojno z Rusijo. Vojno so videli celo kot »pospeševalno« sredstvo za vstop Ukrajine v zvezo NATO.

Pospešitev vstopa - ne sicer v NATO, pač pa v Evropsko unijo - pa se že dogaja.

Zanimivo je, da pospešen vstop Ukrajine, dežele, ki je sicer hudo obremenjena s korupcijo in drugimi bremeni tranzicije v postsovjetskem času, med evropskimi voditelji najbolj srčno zagovarja slovenski premier Janez Janša.

Da gre za zgrešeno politiko, v ZDA opominja Ron Paul, nekdanji zvezni kongresnik iz Teksasa, ki je ravno na dan, ko se je Janša domnevno mudil v Kijevu, razložil, zakaj bi moral biti NATO razpuščen že pred 30 leti. Meni namreč, da je Estonija (s svojimi pozivi Natu, enakim Janševim, za vzpostavitev prepovedi preletov nad Ukrajino), navedla še en razlog, zakaj.

To je prav tako zaveznikom v Natu nedavno znova pojasnil tudi ameriški predsednik Joe Biden, zavedajoč se, da bi vzpostavitev prepovedi preletov nad Ukrajino pomenila napad na ruske sile.

Skratka, začetek 3. svetovne vojne.

Vse to pa je očitno predvidel tudi Vladimir Putin, saj je pravočasno dojel načrte oblasti v Kijevu, da izsili čim prejšnji vstop v NATO preko grožnje vojne z Rusijo.

In zato se ni odločil za omejen napad, pač pa za popolno »demilitarizacijo« ukrajinske vojske in »denacifikacijo« njenih neonacističnih bataljonov.

Od Oleksija Arestoviča pa je ravno sedaj Biletsky, vodja neonacističnega bataljona Azov zahteval, da naroči Zelenskemu, naj nemudoma pošlje ukrajinsko vojsko, da prebije obleganje Mariupola.

Znano je, da je Mariupol že leta trdnjava ukrajinskih neonacistov na vzhodu države.

Toda Oleksij Arestovič, svetovalec predsednika, je Azovce zdaj pustil na cedilu.

Neonacistom iz bataljona Azov je sporočil, da je njihovi zahtevi nemogoče zadostiti, ker bi ukrajinske vojake poslali naravnost sovražniku v roke.

Kaj pa se dejansko dogaja na vzhodni fronti priča tudi posnetek, spodaj.

Videti je ujetega vojaka oboroženih sil Ukrajine, ki razlaga, da so jim poveljniki dali ukaz za umik v Mariupol in razporeditev na območju mestne porodnišnice.

S tem je poveljstvo ukrajinskih sil, če je verjeti ukrajinskemu vojaku, uporabilo civilni objekt in ga spremenilo v legitimen vojaški cilj ter tarčo napada, za katero je bila nato Rusija obtožena za storitev vojnega zločina.

Arestovič je torej že leta 2019 v intervjuju za TV Apostrof dejal, da bi želja ukrajinskega vodstva, da postane članica Nata, izzvala veliko vojno z Rusijo in da se bo ta vojna zagotovo zgodila.

Tedaj je ocenil, da bi se v tem primeru možnosti Ukrajine, da postane članica Nata, kljub grožnji vojaškega konflikta v državi, močno povečale.

Intervju dokazuje, da se je ukrajinsko vodstvo zelo dobro zavedalo, da bo šlo v vojno z Rusijo. Vojno so videli celo kot »pospeševalno« sredstvo za vstop Ukrajine v zvezo NATO. Pospešitev vstopa - ne sicer v NATO, pač pa EU, se že dogaja.

»Če želi Ukrajina postati članica Nata, potem premirja ne bo, bo pa verjetno vodilo do množične ruske vojaške operacije v Ukrajini. Ker potem bodo morali uničiti našo infrastrukturo, zravnati vse nad tlemi«, je že leta 2019 v intervjuju za TV Apostrof razkril Arestovič.

Novinar ga je nato vprašal, če meni, da bo Rusija vstopila v neposreden konflikt z Natom?

»Ne z Natom, uničiti nas morajo, preden se pridružimo Natu. Tako uničeni ne bomo zanimivi za zavezništvo. Z 99,9-odstotno gotovostjo lahko rečem, da bo cena našega članstva v Natu velika vojna z Rusijo. In če ne vstopimo v NATO, nas bo Rusija pogoltnila v 10-12 letih. To je razpotje, na katerem stojimo,« je preračunljivo pokomentiral načrte Kijeva svetovalec ukrajinskega predsednika Oleksij Arestovič.

»Kaj je bolje, je zanimalo novinarja.

Oleksij Arestovič ni dvomil: »Članstvo v Natu, kot rezultat zmage nad Rusijo.«

»Kaj pomeni velika vojna z Rusijo?«, je vztrajal novinar.

»Zračni napadi in napad kopenskih čet, razporejenih na meji, obleganje Kijeva. Poskušali bodo obkrožiti naše sile okoli Donecka, izvesti napad s Krima in napad iz Belorusije. To pomeni vzpostavitev novih ljudskih republik, diverzije, napade na ključne infrastrukturne objekte, zračne napade. Skratka, to bo prava vojna. In verjetnost, da bo izbruhnila, je 99,9-odstotna je leta 2019 v intervjuju za TV Apostrof natančno napovedal svetovalec za vojna vprašanja in obrambo države Volodimirja Zelenskega.

»Kdaj?«, je želel izvedeti novinar.

»Najbolj kritična leta so od 2020 do 2022«, je sklenil Oleksij Arestovič, desna roka Zelenskega.

Pod črto: besede svetovalca Zelenskega in aktualni dogodki brez kančka dvoma potrjujejo tezo, da se je ukrajinsko vodstvo v celoti zavedalo, kaj se bo zgodilo zaradi vztrajanja pri članstvu Ukrajine v Severnoatlantskem zavezništvu.

Ta intervju in dialog z novinarjem si lahko ogledate - spodaj.

Delite članek