REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pistorius potrdil: Cilj dobave enega milijona kosov streliva Ukrajini ne bo dosežen

Pistorius potrdil: Cilj dobave enega milijona kosov streliva Ukrajini ne bo dosežen»Povsem gotovo je, da milijon granat ne bo dosežen,« je dejal nemški obrambni minister Boris Pistorius novinarjem pred ministrskim zasedanjem EU v Bruslju. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Nemški obrambni minister Boris Pistorius je v torek priznal, da cilj dobave enega milijona kosov streliva Ukrajini - ne bo dosežen.

Dodal je, da članice Evropske unije skupaj z vojaško industrijo poskušajo povečati proizvodnjo, poroča Reuters.

»Povsem gotovo je, da milijon granat ne bo dosežen,« je dejal Pistorius novinarjem pred ministrskim zasedanjem EU v Bruslju.

Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock pa je pred tem potolažila Kijev, da bo vlada kanclerja Olafa Scholza prihodnje leto močno razširila pomoč Ukrajini.

Josep Borrell pa je medtem potrdil, da je Evropska unija Ukrajini poslala le 300.000 granat od obljubljenega milijona granat in da bo ostale potrebno kupiti od evropskih proizvajalcev.

O tem, kdaj naj bi bile izdelane, če sploh, pa ni povedal ničesar.

Da bi dobili dodatne granate iz skladišč evropskih armad pa je zelo težko, je dejal Borrell.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek