REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Papež v Italiji tudi zaradi stališč do migrantov vse manj priljubljen

Papež v Italiji tudi zaradi stališč do migrantov vse manj priljubljenPapež Frančišek Vir: Pixell

Papež Frančišek je v Italiji priljubljen manj, kot je bil ob zasedbi papeškega prestola leta 2013. Kot kaže anketa, ki jo je danes objavila La Repubblica, je Frančiškova priljubljenost padla z 88 na 71 odstotkov. Vzrok temu naj bi bila predvsem papeževa stališča v podporo migrantom, pa tudi težave pri reformi kurije.

Vzrok za padec podpore papežu naj bi bila predvsem papeževa stališča v podporo migrantom, pa tudi težave pri reformi kurije

"Papeževe besede proti tistim, ki gradijo zidove namesto mostov, so trčile ob vse večje zahteve po zavarovanju italijanskih meja," je izsledke ankete, ki jo je opravil inštitut Demos Coop, komentiral strokovnjak Ilvo Diamanti.

Na padec priljubljenosti naj bi vplivale tudi vedno večje težave papeža pri uveljavljanju reforme kurije.

Priljubljenost Frančiška je nizka predvsem pri mlajših od 30 let, ki se izrekajo za neverujoče. Pri mladih med 15 in 24 leti je njegova priljubljenost upadla na 58 odstotkov, pri tistih, starih med 25 in 34 let, pa celo na 55 odstotkov. "Italijani, predvsem mladi, se vedno bolj oddaljujejo od Cerkve," je še komentiral Diamanti.

Delite članek