REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Papež na binkoštno nedeljo pozval k miru na Bližnjem vzhodu

Papež na binkoštno nedeljo pozval k miru na Bližnjem vzhoduPapež Frančišek

Na vatikanskem Trgu sv. Petra se je danes zbralo več deset tisoč vernikov, ki so prisluhnili maši papeža Frančiška za binkoštno nedeljo. Dogodka se je udeležilo tudi 90 kardinalov in 120 duhovnikov. Proslavljanje prihoda Svetega Duha in ustanovitve Cerkve je papež med drugim izkoristil za poziv k miru na Bližnjem vzhodu.

"Sveti Duh naj prinese mir v Sveti deželi," se je glasil papežev poziv na Trgu sv. Petra, kjer so zaradi praznovanja vladali poostreni varnostni ukrepi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. 

Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. S praznikom obeležujejo prihod Svetega Duha in ustanovitev Cerkve. Po apostolskem izročilu so učenci takrat dobili sposobnost, da jih privrženci vseh narodov lahko slišijo in razumejo v svojem maternem jeziku.

Po binkoštih se nadaljuje liturgični čas med letom, ki traja do začetka adventnega časa.