REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Opravičevanje genocida: Laži o »1400 ubitih Izraelcih« s strani Hamasa in kaj se je zares zgodilo 7. oktobra?

Opravičevanje genocida: Laži o »1400 ubitih Izraelcih« s strani Hamasa in kaj se je zares zgodilo 7. oktobra?Pekel Gaze: Zelo pogosto se pojavlja trditev o tem, kako naj bi Hamasovi »teroristi« pobili kar 1400 večinoma nedolžnih izraelskih civilistov. V resnici je to daleč od - resnice. Vir: Posnetek zaslona, X

Medijska poročila o dogodkih 7. oktobra v Gazi so še več kot mesec in pol zatem še vedno zelo nejasna.

Toda zelo pogosto se pojavlja trditev o tem, kako naj bi Hamasovi »teroristi« pobili kar 1400 večinoma nedolžnih izraelskih civilistov.

V resnici je to daleč od - resnice.

Število lastnih ljudi, ki so jih Izraelci namerno ubili zaradi svoje psihopatske doktrine, je skoraj dvakrat večje od števila izraelskih civilistov, ki jih je ubil Hamas.

Ob napadu Hamasa so preko sicer nezakonitih zidov enklave Gaza prodrle tudi druge islamistične oborožene skupine pa tudi civilisti.

V vsesplošnem metežu je bilo veliko žrtev, smrt civilistov pa so povzročile prav vse vpletene strani – izraelske varnostne sile, Hamas, druge skupine, izraelski in palestinski civilisti.

Robert Lindsay je na Substacku objavil članek, v katerem je na podlagi predvsem javno objavljenih člankov časnikov Ha'aretz seštel žrte in poskusil orisati, kdo jih je dejansko ubil.

Tudi v tem štetju so verjetno še vedno prisotne napake, toda ti podatki nam dajejo vsaj neko približno število smrtnih žrtev ob napadih 7. oktobra.

Otroci v Gazi
Slovenci so leta 1941, v času okupacije, podobne tisti, ki jo že desetletja doživljajo Palestinci, že dali odgovor na vprašanje, ali imajo okupirani pravico do upora.
Sedanja, z najbolj nazadnjaškimi silami zlizana politična elita na Slovenskem pa tega odgovora očitno ni sposobna niti razumeti, kaj šele jasno izreči. Vir: Posnetek zaslona, X

In ne pozabimo, da so bili ti napadi nato povod za izraelske napade na Gazo in pogosto zelo neselektivno bombardiranje ciljev v tem največjem odprtem koncentracijskem taborišču na svetu.

V resnici gre za genocid nad Palestinci, ki se opravičuje prav z žrtvami 7. oktobra, zato si te žrtve zaslužijo podrobnejšo razčlenitev.

Podatki so naslednji: Izraelske smrti dne 7. oktobra, civilisti in varnostne sile, skupaj - 1.009. IDF (izraelske obrambne sile): 673.

Padlo naj bi 30 policistov in 13 pripadnikov Shin Beta, poroča Izrael. Številne od 30 policistov je IDF ubila po Hannibalovi direktivi (glej spodaj).

Nekatere pripadnike IDF je ubila njihova lastna vojska zaradi Hanibalove direktive. Izraelski častniki so pozvali k zračnemu napadu na lastno bazo in pri tem ubili ranjene izraelske vojake, ki so bili še tam. Štiri ujetnike IDF je ubil helikopter, medtem ko so jih transportirali v Gazo – prav tako po Hanibalovi doktrini oziroma direktivi.

Policija in Shin Bet: 43.

Padlo naj bi 30 policistov in 13 pripadnikov Shin Beta, poroča Izrael. Številne od 30 policistov je IDF ubila po Hannibalovi direktivi (glej spodaj).

Skupno število ubitih varnostnih sil: 716

Varnostne sile IDF ubite zaradi Hanibalove doktrine: 34+.

Ubiti civilisti: 295

Dojenček ali dojenčica: 1.

Najnovejša številka vključuje enega dojenčka, vendar ni znano, kako je dojenček umrl, saj bi ga prav lahko ubili tanki IDF, ki so namerno pobili 122 civilnih izraelskih talcev v skladu z brutalno Hanibalovo doktrino.

Gaza - otrok s palestinsko zastavo Vir: X
Ob tem je potrebno pojasniti, da so pripadniki vojske in policije, ki so bili ubiti dejansko legitimne tarče palestinskih napadov, saj predstavljajo okupacijske sile, zoper katere se ima palestinsko ljudstvo v skladu  mednarodnim pravom pravico upirati. Vir: Posnetek zaslona, X

Civilni talci, žrtve tankov IDF v kibucu Be'eri zaradi Hanibalove doktrine: 122.

Skratka, namesto da bi Hamas ubil 1400 neoboroženih civilistov, kar neprestano ponavljajo proizraelski (in tudi slovenski) mediji, je Hamas v najslabšem primeru odgovoren za smrt le 119 civilistov.

Drugi civilisti, ubiti s strani IDF: 4+.

Štirje so bili v vozilu ubiti zaradi rakete Hellfire izstreljene iz helikopterja.

Ubiti civilisti s strani IDF: 126.

Ta številka je verjetno veliko višja, saj ne vključuje mrtvih s festivalskega parkirišča.

Civilni talci in vojaški ujetniki v Gazi zaradi bombardiranja IDF: 60+

Skupaj IDF zaradi Hanibalove doktrine: 216, 122+ civilistov in 35+ varnostnih sil.

Ubiti civilisti s strani Hamasa: 169

Morebiti oboroženi civilisti: 50+

Ubiti neoboroženi civilisti s strani Hamasa: 119.

Morda je ta številka previsoka, saj ne vključuje festivalskega parkirišča.

Za primerjavo:

Civilisti s strani IDF: 126 (prenizko)

Civilisti s strani Hamasa: 119 (previsoko)

»Kar je tukaj popolnoma šokantno, ni le zelo nizko število neoboroženih civilistov pobitih s strani Hamasa, 119, kar je nedvomno že previsoka številka, ampak to, da je celo ta povišana številka presegloaskupno število civilistov pobitih s strani izraelskih varnostnih sil (IDF), zaokroženih na 126 civilistov, kar je očitno prenizka številka.

Z drugimi besedami, Izrael je 7. oktobra ubil več neoboroženih civilistov kot Hamas.

Poleg tega je skupno število ubitih 119 civilistov s strani Hamasa, čeprav so te žrtve vsekakor obžalovanja vredne in gre zagotovo za vojne zločine daleč od neskončno ponavljane trditve, da je 'Hamas umoril 1400 neoboroženih judovskih civilistov.' Hm, ni res. Zmanjšajte to številko za 92 odstotkov, saj je več kot 10-krat previsoka«, ocenjuje Lindsday.

Skratka, namesto da bi Hamas ubil 1400 neoboroženih civilistov, kar neprestano ponavljajo proizraelski (in tudi slovenski) mediji, je Hamas v najslabšem primeru odgovoren le za smrt 119 civilistov.

Ob tem je seveda potrebno pojasniti, da so pripadniki izraelske vojske in policije, ki so bili ubiti dejansko legitimne tarče napadov, saj predstavljajo okupacijske sile, zoper katere se ima palestinsko ljudstvo v skladu  mednarodnim pravom pravico upirati.

Ti okupatorji pa se celo hvalijo s tem, da so osvojili bolnišnico, polno ranjenih in mrtvih, v kateri sploh ni bilo bunkerjev ali Hamasovega poveljstva.

Video o tem je bil tako amatersko zrežiran, da so ga sami zbrisali.

Enako neverjetno je, da je Izrael bolj ali manj namerno s Hanibalovo doktrino ubil 216 svojih civilistov.

Število lastnih ljudi, ki so jih Izraelci namerno ubili zaradi svoje psihopatske doktrine, je skoraj dvakrat večje od števila izraelskih civilistov, ki jih je ubil Hamas.

Podrobnejši opis posameznih incidentov je opisan tudi v Lindsayjevem članku, vsi primeri pa pritrjujejo zgornjim sklepom.

Čas bi bil, da tudi slovenski mediji, politiki in poslanci prenehajo uporabljati očitno netočne navedbe.

Na čigavi strani naj bo torej Slovenija? Naj bo na strani režima, ki pobija vse živo, ne glede na pravila in ubija desetkrat več civilistov kot njihovi nasprotniki ali na strani naroda, ki se bori za svobodo in samoodločbo, v skladu z mednarodnim pravom, pa čeprav ob tem njegovi borci zagrešijo tudi zločine – a desetkrat manj zločinov, kot Izrael.

In se soočijo z dejstvom, da je Izrael celo na dan napadov pobil več civilistov kot Hamas, nato pa s tem nadaljeval, tako da je pobil še več kot 11.000 civilistov, od tega preko 4000 otrok.

Več kot 400 francoskih pravnikov se je že podpisalo pod oceno, da je izraelsko bombardiranje Gaze enako genocidu in da ne gre za  mnenje, pač pa pravno dejstvo.

Slika trpečega palestinskega dojenčka, ranjenega s šrapneli in ožganega (spodaj POZOR, ŠOKANTEN prizor) jasno kaže, kaj je cilj Izraela.

Etično čiščenje oziroma - genocid.

Na čigavi strani naj bo torej Slovenija?

Naj bo na strani režima, ki pobija vse živo, ne glede na pravila in ubija desetkrat več civilistov kot njihovi nasprotniki ali na strani naroda, ki se bori za svobodo in samoodločbo, v skladu z mednarodnim pravom, pa čeprav ob tem njegovi borci zagrešijo tudi zločine – a desetkrat manj zločinov, kot Izrael.

Slovenci so leta 1941, v času nacifašistične okupacije, podobne tisti, ki jo že desetletja doživljajo Palestinci, že dali odgovor na vprašanje, ali imajo okupirani pravico do upora.

Sedanja, z najbolj nazadnjaškimi silami zlizana politična elita na Slovenskem pa tega odgovora očitno ni sposobna niti razumeti, kaj šele jasno izreči.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek