REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odstavil še enega: Zelenski razrešil tudi namestnika vodje Zunanje obveščevalne službe

Odstavil še enega: Zelenski razrešil tudi namestnika vodje Zunanje obveščevalne službeIz neznanega razloga je bil razrešen Aleksandar Tarasovski, ki je bil od začetka ruske specialne vojaške operacije namestnik vodje Zunanje obveščevalne službe Ukrajine. Vir: Posnetek zaslona, X

Da se v ukrajinskem vodstvu nevarno vre, je jasno vsem, to pa potrjuje tudi novica, da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski odpustil namestnika vodje Zunanje obveščevalne službe Ukrajine Aleksandra Tarasovskega.

Kot poročajo ruski mediji, razlog za razrešitev ni bil naveden, vendar Izvestija spominja, da Kijev dela na boju proti korupciji, da bi izpolnil zahteve, ki so pred Ukrajino kot potencialne članice Evropske unije.

Za zdaj ni znano, kdo bo zasedel njegovo mesto.

Ukrajinski medijski portal Unian.net spominja, da je Tarasovski od januarja lani na položaju namestnika vodje Zunanje obveščevalne službe.

Pred tem je delal na različnih položajih v varnostni službi Ukrajine, državni službi za posebne komunikacije in zaščito informacij in ukrajinski Zunanji obveščevalni službi.

Septembra letos je ukrajinska vlada, spomnimo, razrešila kar šest namestnikov obrambnega ministra in državnega sekretarja tega ministrstva.

V začetku tega meseca so razrešili tudi Viktorja Horenka, poveljnika specialnih enot Ukrajine, ki je bil na tem položaju od julija 2022.

Ukrajinski mediji so pred tem poročali, da ministrstvo za obrambo razmišlja o novih odpuščanjih v oboroženih silah.

Na seznamu, ki so ga takrat objavili ukrajinski mediji, je bil omenjeni Tarasovski, ki so ga razrešili v sredo, poleg njega pa sta bila omenjena še Sergej Najev in Tatjana Ostaščenko.

Vendar je ukrajinsko obrambno ministrstvo te trditve takrat - zanikalo…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek