REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novinarka E. Jean Carroll Trumpa obtožila posilstva, predsednik ZDA nove obtožbe zavrača. Spet?

Novinarka E. Jean Carroll Trumpa obtožila posilstva, predsednik ZDA nove obtožbe zavrača. Spet?Novinarka E. Jean Carroll in Donald Trump
Znana ameriška novinarka E. Jean Carroll je predsednika ZDA obtožila spolnega napada, ki se je zgodil pred 20-timi leti.

Znana ameriška novinarka in kolumnistka časnika Elle in mnogih drugih medijev E. Jean Carrol je predsednika ZDA obtožila spolnega napada, ki se je zgodil pred 20-timi leti.

Odlomke iz svoje knjige, kjer je opisala dogodek, je objavila v reviji New York Magazine, ki jo je Donald Trump nato označil za "propadajočo publikacijo", ki objavlja "lažne novice."

Do spolnega napada naj bi prišlo jeseni 1995 (ali poleti 1996), ko je bil poročen z drugo ženo Marlo Maples, povzema Common Dreams.

Dogodek naj bi se zgodil v kabini za pomerjanje oblek v znameniti trgovini Bergdorf Goodman na Manhattnu, čez cesto od znamenitega Trumpovega stolpa.

Srečala sta se v trgovini, Trump jo je prepoznal s televizije, zapletla sta se v pogovor in se šalila, da bosta šla skupaj v kabino, kjer bo Trump pomeril ženski steznik.

Carrollova trdi, da jo je nato začel otipavati in da sta se prerivala, pri čemer ga je naposled nekam zadela s kolenom, se osvobodila prijema ter ušla.

V naslednjem trenutku je, še vedno v korektni poslovni obleki, odprl svoj plašč, odprl šlic hlač, nato pa ob prstih, ki jih je pritiskal ob moje intimne dele, potisnil svoj penis na pol, ali do konca, v to nisem prepričana - vame.

"V trenutku, ko so se zaprla vrata kabine za preoblačenje, me je objel, potisnil k zidu, močno udaril v glavo in stisnil svoja usta na moje ustnice. Bila sem tako šokirana, da sem ga potisnila vstran in se ponovno pričela smejati. On pa je prijel za obe moji roki in me drugič pritisnil ob zid in še predno sem se zavedela, kako velik je, me je držal ob zidu z rameni, roke pa je potisnil pod moje krilo in mi slekel hlačke. Presenečena sem nad tem, kar moram zapisati; smejala sem se.

V naslednjem trenutku je, še vedno v korektni poslovni obleki, odprl svoj plašč, odprl šlic hlač, nato pa ob prstih, ki jih je pritiskal ob moje intimne dele, potisnil svoj penis na pol, ali do konca, v to nisem prepričana - vame. To se je spremenilo v veliko bitko. Nosila sem trde, visoke usnjene čevlje z visoko peto, zaradi česar sem bila visoka okoli 6,1 čevlja. Poskusila sem ga odriniti s prosto roko, z drugo sem iz nekega razloga držala za torbico, na koncu pa sem uspela dvigniti koleno dovolj visoko, da sem ga odrinila od sebe, se obrnila, odprla vrata in zbežala iz sobe za preoblačenje. Vse skupaj ni trajalo več kot tri minute. Ne verjamem, da je ejakuliral," je dejala novinarka, ki se spominja samo, da je zbežala ven, na Peto avenijo.

Na vprašanje, ki se zastavlja samo po sebi - ali je to komu povedala, je zapisala:

"Da. Povedala sem dvema tesnima prijateljicama. Prva je novinarka, sodelavka magazinov, dopisnica jutranjih TV oddaj, avtorica več knjig. Prosila me je, da naj grem na policijo. 'Posilil te je. Pojdi na policijo! Jaz bom šla s tabo. Šli bova skupaj,' mi je dejala. 

Druga je prav tako novinarka in voditeljica oddaj v New Yorku. Bila je zelo tiho, ko sem ji vse povedala, potem pa je vzela obe moji roki v svoji roki in mi rekla: 'Nikomur ne povej. Pozabi! Ima 200 odvetnikov. Uničil te bo!'"

Obe pa sta to, da jima je Carollova pred 20 leti res razkrila detajle grozljivega dogodka - sedaj potrdili za New York Magazine.

Vse skupaj ni trajalo več kot tri minute. Ne verjamem, da je ejakuliral.

Za naslovnico tega časnika se je Carollova oblekla tudi v oblačila, ki jih je nosila, ko naj bi jo Donald Trump napadel v kabini za preoblačenje.

Očitno je, da niso nič kaj izzivalna.

Danes 75-letna Carrollova v knjigi navaja tudi druge domnevne primere spolnih napadov. Tudi drugi omenjeni, kot je nekdanji glavni izvršni direktor televizije CBS Les Moonves, zanikajo obtožbe.

Moonves je sicer moral oditi s položaja prav zaradi obtožb o spolnih napadih na podrejene, ki jih prav tako zanika.

Carrollova je sedaj postala uradno šestnajsta ženska, ki je Trumpa obtožila najmanj neprimernega spolnega obnašanja.

Njena knjiga nosi naslov "Zakaj potrebujemo moške? Skromen predlog."

Ameriški predsednik Donald Trump je medtem že zavrnil trditve novinarke.

Trump je zatrdil, da te ženske v življenju ni srečal. Obtožil jo je, da si je vse izmislila, da si poveča prodajo knjige.

Kolumna Jean E. Caroll
Kolumna E. Jean Caroll v reviji Elle

"Sram naj bo vse, ki si izmišljajo lažne zgodbe o napadu, da dobijo publiciteto ali prodajo knjigo ali izvajajo politično agendo - kot je to storila Julie Swetnick, ki je po krivem obtožila Bretta Kavanaugha," je sporočil Trump in spomnil na primer novega, konservativnega vrhovnega sodnika, ki se je v procesu senatne potrditve soočal s podobnimi obtožbami o spolnem nasilju.

Toda težava je tudi v tem, da obstajajo fotografije, ki pričajo, da je novinarko E. Jean Carroll v preteklosti res že srečal.

Tukaj je ena, iz leta 1987, na kateri je Donald Trump slikan o zadaj, na njej pa je pred njim tudi E. Jean Carroll. To sicer ni dokaz, da jo je res posilil, kaže pa, da njegovo zanikanje, češ da je "nikoli ni srečal" - ni resnično.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek