REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemški strokovnjak: Ukrajinska protiofenziva se bliža koncu, Kijev nima ne vojakov ne orožja za nadaljevanje

Nemški strokovnjak: Ukrajinska protiofenziva se bliža koncu, Kijev nima ne vojakov ne orožja za nadaljevanjeOdločilne ne bodo vremenske razmere, kot menijo številni strokovnjaki na Zahodu, ampak dotrajanost žive sile in zalog orožja, je poudaril nemški strokovnjak.

Ukrajinska vojska bo morala kmalu končati protiofenzivo, saj je izčrpala vse rezerve, je za nemško televizijo ZDF dejal vojaški strokovnjak Franz-Stefan Gady.

»Kulminacijo protiofenzive bomo videli v naslednjih tednih, konec tega ali v začetku prihodnjega meseca. Odločilne ne bodo vremenske razmere, kot menijo številni strokovnjaki, ampak izčrpanost žive sile in zaloge orožja,« je dejal Gady.

Gady je pojasnil, da se bo zaradi tega ukrajinska protiofenziva kmalu drastično upočasnila, in dodal, da je za Ukrajince izjemno težko nadaljevati vojaške operacije brez premoči v zraku.

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je pred tem izjavil, da so ukrajinske sile od začetka protiofenzive izgubila 66.000 vojakov in 7600 kosov vojaške opreme. 

Dodal je, da ruska vojska nadaljuje z udari na ukrajinsko vojaško infrastrukturo.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je kmalu zatem podatke še popravil navzgor in dejal, da je Ukrajina doslej v protiofenzivi izgubila 71.000 vojakov, 543 tankov in 18.000 oklepnih vozil vseh vrst.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek