REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Moskva: NATO se pripravlja na vojno z Rusijo

Moskva: NATO se pripravlja na vojno z RusijoVojaške vaje zahodnega zavezništva, ki bodo potekale prihodnje leto, so priprava na prihodnji spopad, pravi Moskva. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
»Scenarij (vaj) je oblikovan tako, da ni nobenega dvoma, da gre za del priprav na vojaški spopad z Rusko federacijo,« je poudaril Gruško.

Rusko zunanje ministrstvo je danes objavilo informacijo, da so vojaške vaje Nata, ki so načrtovane za prihodnje leto, priprava na vojno z Rusko federacijo.

Vojaške vaje Alijanse pod taktirko Washingtona bodo destabilizirale razmere v Evropi in NATO se tega še kako dobro zaveda, sporoča Moskva.

Po besedah ​​namestnika ruskega zunanjega ministra Aleksandra Gruška bodo vojaške vaje Nata, ki bodo potekale leta 2024, »agresivne narave« in predstavljale »provokacijo, demonstracijo moči in poskus vojaško-političnega pritiska.«

»Scenarij (vaj) je oblikovan tako, da ni nobenega dvoma, da gre za del priprav na vojaški spopad z Rusko federacijo,« je poudaril Gruško.

Nekateri so na omrežjih že objavili posnetke korakanja vojakov iz Čezatlantskega zavezništva, na primer v Belgiji (spodaj), in ocenili, da z njimi ruski vojaki ne bi imeli pretežkega dela...

Mnogi pa tudi v Evropi ameriških vojakov ne marajo.

To kaže posnetek kmeta iz Moldavije, ki je na svoji njivi odkril ameriške vojake in jih poslal domov.

Opozoril jih je tudi, da Rusija tam nima vojakov, zato niti ameriške enote nimajo kaj iskati v Moldaviji.

Omenjene vojaške vaje bodo največje vaje Severnoatlantskega zavezništva po hladni vojni.

Predvideno je, da bodo potekale v Nemčiji, na Poljskem in v baltskih državah.

Cilj bo, kot je uradno objavljeno, ustvariti scenarij odziva na morebiten napad Rusije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek