REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Moskva: Če zaplenijo rusko lastnino, bodo ZDA odgovarjale

Moskva: Če zaplenijo rusko lastnino, bodo ZDA odgovarjalePomoč Kijevu bo prispevala k še večjem uničenju te države, je opozoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Vir: Posnetek zaslona, X

V primeru zaplembe ruskega premoženja bodo morale za to odgovarjati ZDA.

Ta poteza bo Ameriki samo škodovala, je opozoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov se je odzval na odločitev predstavniškega doma ameriškega Kongresa, da sprejme osnutek zakona o zaplembi ruskega premoženja in izvajanju pomoči Ukrajini v višini več kot 60 milijard dolarjev.

»Če je res tako, bo Amerika za to morala odgovarjati in tukaj ne bo časovnih omejitev, delali bomo na najboljši možni način v skladu z našimi interesi,« je dejal Peskov za časnik Life.

Dodal je, da bo ta odločitev prisilila številne vlagatelje v tej državi, da brž rešijo svoja sredstva, »ker bo narušena nedotakljivost zasebne lastnine, zlasti državne.«

»Odločitev predstavniškega doma o pomoči režimu v Kijevu je bila pričakovana, toda to bo samo še bolj uničilo Ukrajino,« je dejal.

Spomnimo, predstavniški dom ameriškega Kongresa je na včerajšnjem zasedanju sprejel načrt zakona o zaplembi ruske lastnine.

Kongres je sprejel zakon, na podlagi katerega bodo zamrznjena ruska sredstva v višini 8,1 milijarde dolarjev, poslana kot pomoč Ukrajini.

Novi zakon je bil sprejet s 311 glasovi za in 112 proti, vsi demokrati in 101 republikanov so glasovali za 61 milijard dolarjev nove pomoči v Ukrajini.

Vsota več kot 60 milijard dolarjev bo razdeljena na naslednji način - 23,2 milijarde bo porabljenih za storitve na področju obrambe, 13, 8 milijard za nakup orožja za Ukrajino in 11,3 milijarde za »sedanje vojaške operacije v ZDA v regiji«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek