REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Metalurginja priznala, da je ponarejala teste vzdržljivosti jekla, iz katerega so narejene ameriške podmornice

Metalurginja priznala, da je ponarejala teste vzdržljivosti jekla, iz katerega so narejene ameriške podmorniceAmeriška jedrska podmornica. Vir: Twitter

Vodilni ameriški dobavitelj jekla je desetletja dolgo ameriškim ladjedelnicam dobavljal neustrezno jeklo slabše kakovosti, kot ga je mornarica zahtevala in to zato, ker je ena od zaposlenih v podjetju uspešno ponaredila rezultate laboratorijskih testov vzdržljivosti materiala.

To je zapisano v dokumentih zveznih tožilcev, ki sedaj preganjajo metalurginjo, ki je ponaredila teste.

Dobavitelj je podjetje iz Kansasa Bradken Inc., ki je državi že plačalo 10,9 milijonov dolarjev odškodnine v okviru sporazuma o priznanju krivde s tožilstvom.

Podjetje je dobavljalo jeklo, ki so ga nato podjetji Electric Boat in Newport News Shipbuilding uporabljali, da so izdelovali trupe podmornic.

Podjetje Bradken Inc. je leta 2008 kupilo livarno v Tacomi v zvezni državi Washington, ki je proizvajala jeklo za mornarico.

Toda leta 2017 so v Bradken Inc. ugotovili, da je direktorica metalurgije v livarni ponaredila rezultate vzdržljivostnega testa jekla in zatrdila, da je bilo jeklo dovolj močno, da zadosti zahtevam, ki jih je postavila ameriška mornarica – čeprav to seveda ni bilo res.

Podjetje je najprej podatke o tem sporočilo ameriški vojni mornarici, vendar ni razkrilo, da so odstopanja rezultat goljufije.

Neposrednih posledic sicer ni bilo, toda mornarica ZDA je morala vložiti dodatne napore v vzdrževanje trupov podmornic, da bi ostale plovne.

To je mornarici preprečilo, da bi ugotovilo obseg problema in da bi sprejela ukrepe, ki bi zmanjšali neposredno nevarnost za mornarje.

»Bradken je mornarje mornarice postavil v nevarno situacijo. Pogodbeniki vlade ne samo, da ne smejo tolerirati prevar v svojih organizacijah, morajo biti tudi popolnoma odkriti, ko jih odkrijejo,« je zapisalo državno tožilstvo.

Neposrednih posledic sicer ni bilo, toda mornarica Združenih držav Amerike je morala vložiti dodatne napore v vzdrževanje trupov podmornic, da bi ostale plovne.

Ameriška mornarica tudi ni razkrila, za kakšne podmornice je šlo, ve pa se, da ZDA večinoma gradijo le še takšne na jedrski pogon.

Tožilstvo sedaj preganja 67-letno metalurginjo Elaine Thomas iz Auburna v zvezni državi Washington, ki naj bi bila odgovorna za prevaro.

Raziskovalci, ki so primerjali njene teste s pravimi so odkrili, da je ponaredila podatke v 240 primerkih jekla, kar je vključevalo okoli polovico jekla, namenjenega za podmornice.

Jedrska podmornica razreda Ohio
Jedrska podmornica razreda Ohio. Vir: Twitter

Najpogosteje gre za teste trdnosti v temperaturah nižjih od –73 stopinj Celzija.

Ko je poseben preiskovalni agent obrambnega ministrstva soočil Elaine Thomas z rezultati analize mu je priznala, da je »spremenila« rezultate analiz in da je »to sicer videti slabo«, da pa je to naredila, ker je šlo za »neumno zahtevo«, da naj se test izvaja pri tako nizki temperaturi.

Podmornice sicer morajo vzdržati velike pritiske vode.

Raziskovalci, ki so primerjali njene teste s pravimi so odkrili, da je ponaredila podatke v 240 primerkih jekla, kar je vključevalo okoli polovico jekla, namenjenega za ameriške podmornice.

Pritiski so večji z globino, v katero se potopijo.

Prelom trupa pod vodo pomeni takojšnjo smrt mornarjev in uničenje podmornice.

Vse to kaže, da so v ameriški mornarici morda pozno, pa še vedno pravočasno spoznali, da se njihove podmornice ne morejo potopiti tako globoko, kot so načrtovali in da to še posebej velja tedaj, ko so zunanje temperature zelo nizke.

Thomasova je v ponedeljek naposled priznala krivdo zaradi goljufije.

Grozi ji do 10 let zapora in milijon dolarjev denarne kazni, ko bo obsojena februarja naslednje leto.

Vendar pa je pravosodno ministrstvo dejalo, da bo zaradi priznanja krivde in sodelovanja v postopku priporočilo - milejšo zaporno kazen.

V izjavi, vloženi na ameriško okrožno sodišče v njenem imenu v ponedeljek, je njen odvetnik John Carpenter dejal, da je Thomasova samo »ubrala bližnjice« in da vladna testiranja ne kažejo, da je bila strukturna celovitost katere koli podmornice dejansko ogrožena.«

»Ta prekršek je edinstven po tem, da ni bil motiviran niti s pohlepom niti s kakršno koli željo po osebni obogatitvi. Obžaluje, da ni sledila svojemu moralnemu kompasu,« je svojo varovanko zagovarjal odvetnik.

To pa ni edini takšen primer.

Pred časom so mediji poročali o ameriški podmornici, ki se je v pristanišče vrnila brez delov zunanje zaščite, ki je med vožnjo - odpadla.

Delite članek