REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Melanii se gabi Donald in komaj čaka na ločitev«: slike, ki jih je izbrisala z Instagrama nakazujejo, kaj namerava storiti

»Melanii se gabi Donald in komaj čaka na ločitev«: slike, ki jih je izbrisala z Instagrama nakazujejo, kaj namerava storitiPravljica, ki se bo končala z razvezo? Melania in Donald, nekoč, pred Trumpovim vstopom v politiko. Vir: Instagram
Melania je na preži in nestrpno čaka na trenutek, ko bo moral Donald pobrati šila in kopita iz Bele hiše (kar pomeni, da bo izgubil moč, ki mu jo zagotavlja položaj predsednika), da ne bi bila tarča njegovega maščevanja, ko bo vložila papirje za ločitev.

Omarosa Manigault Newman, nekdanja sodelavka Donalda Trumpa trdi, da je razmerja med Melanio in Donaldom že zdavnaj konec in da Melania samo čaka, da Donald izgubi oblast, da bi lahko sprožila ločitveno tožbo.

Med nedavnim gostovanjem v eni od televizijskih oddaj je Omarosa Manigault Newman zatrdila, da se »Donald gabi Melanii«.

Že pred tem je v svoji knjigi Unhinged: An Insider's Account of the Trump White House (Sneti: Insajderjeva pripoved o Trumpovi Beli hiši) leta 2018 razkrila: »Melania šteje ure, medtem ko čaka, da se bo lahko razvezala od Donalda brez posledic.«

Omarosa je tudi dve leti po tem, ko je objavila knjigo o Melanii, še vedno trdno prepričana, da je Melania na preži in nestrpno čaka na trenutek, ko bo moral Donald pobrati šila in kopita iz Bele hiše, kar pomeni, da bo izgubil moč, ki mu jo zagotavlja položaj predsednika, da ne bi bila tarča njegovega maščevanja, ko bo vložila papirje za ločitev.

In kako naj bi se Donald Trump maščeval Melanii?

»Trump bi ji lahko odvzel ameriško državljanstvo,« poudarja Omarosa.

Ko je Omarosa prvič, pred dvema letoma podala podobne izjave, se je kmalu odzvala tudi Melania, ki je preko svoje tiskovne predstavnice Stephanie Grisham, sporočila, da »komaj pozna Omaroso«.

Melania je bila v noči, ko je bil Donald Trump izvoljen za predsednika leta 2016, v solzah, a ne od sreče.

Vsakemu sleherniku je bilo že tedaj jasno, da gre za neresnično izjavo glede na dejstvo, da je bila Omarosa del notranjega kroga Trumpovih sodelavcev in sodelavk v Beli hiši.

Toda od trenutka, ko je bila prešteta večina glasovnic in je postalo jasno, da je Trump letošnje predsedniške volitve izgubil, so ugibanja o ločitvi Melanije in Donalda vse glasnejša. Tako britanski Independent povzema besede dobro obveščenega vira iz Bele hiše, da je bila Melania v noči, ko je bil Donald Trump izvoljen za predsednika leta 2016, v solzah, a ne od sreče.

Enako trdi Michael Wolf v svoji knjigi Ogenj in bes (Fire and Fury), zato so poznavalci razmer med zakoncema Trump sedaj prepričani, da je Melania novico, da Donald od januarja 2021 ne bo več predsednik, tudi tokrat sprejela s solzami, toda veselja.

Vendar le malo ljudi pozna resnico o tem, kaj si misli Melania.

Od nekdaj je zelo varovala svojo zasebnost, javnost pa jo prepozna le po prodornem pogledu, ledenem nasmehu in glamuroznih oblačilih.

Letošnji zahvalni dan: Trump je pomilostil purico (levo). Vir: Twitter

Zelo malo je ljudi, ki bi lahko z gotovostjo vedeli, kaj se Melanii zares plete po glavi …

Dejstvo je, da je tako zaprta in skrivnostna, da že dolgo krožijo govorice o »lažni Melanii«, dvojnici, ki ji je zelo podobna in ki jo domnevno (včasih) nadomešča pri njenih dolžnostih prve dame ZDA, ko se mora kazati v javnosti skupaj z Donaldom.

Dve Melanii: katera je prava. Vir: Twitter
Dve Melanii: katera je prava? Vir: Twitter

CNN je izvedel in poročal, da je bila Melania v volilni noči v Beli hiši, da se je držala po strani in ni sodelovala v strateških pogovorih med družino Trump in svetovalci.

Kasneje je svojo podporo možu sicer javno potrdila, toda - le s sporočilom na Twitterju.

Zato je naslednja poteza Melanie odvisna od dveh stvari, piše Independent.

Melania in Barron. Vir: Instagram
Melania in Barron. Vir: Instagram

Ti dve stvari sta dobrobit njunega 14-letnega sina Barrona in - denar.

V trenutku, ko je je Donald prvič in komaj prevzel vlogo ameriškega predsednika, so mnogi sočustvovali z Melanio.

Ni prva niti zadnja lepotička, ki se je poročila s starejšim milijonarjem, a splošni vtis je bil – kljub očitni preračunljivosti, da je prikupna.

Vendar so simpatije pričele hitro usihati, ko je začela sprejemati določene odločitve, kot da jih ji je svetoval sam Donald - na primer, ko je vstopila v pravno bitko s prebivalci domačega kraja v Sloveniji, ki so se želeli malce promovirati ob tem tudi malce zaslužiti na račun svoje slavne nekdanje someščanke, na kar je odgovorila zelo ostro.

In neusmiljeno.

Ob tem je dejstvo, da se v štirih letih, kolikor je trajal njen »mandat« prve dame ZDA v Beli hiši, ni niti enkrat v pozitivnem pomenu spomnila svoje nekdanje domovine.

Melania, promocija purice in smrečice. Vir: Twitter
Melania ob Beli hiši: promocija purice in promocija božične smrečice. Vir: Twitter
Donaldova žena je v vlogi prve dame ZDA več naredila za promocijo božične smreke pred Belo hišo ali pa purana, pomiloščenega na predvečer zahvalnega dne, kakor za svojo nekdanjo domovino, v kateri se je rodila in veselo odraščala.

Melanii niti na pamet ni padlo, da bi omenila Slovenijo denimo kot kotiček raja na Zemlji (kar je prispodoba, ki jo je Sloveniji svojčas namenil nekdanji ameriški predsednik George W. Bush), razen ko je v polomljeni angleščini z močnim vzhodnoevropskim naglasom navajala, da je odraščala v »komunizmu«, z vsemi slabšalnimi prizvoki, ki spremljajo takšen opis neke države …

Pod črto, lahko bi rekli, da je Melania v štirih letih, kolikor ji je bilo namenjeno, da kot Donaldova žena igra vlogo prve dame ZDA, več naredila za promocijo božične smreke pred Belo hišo ali pa purana, pomiloščenega na predvečer zahvalnega dne, kakor za svojo nekdanjo domovino, v kateri se je rodila in veselo odraščala.

Zato je zelo malo verjetno, da bi se po razvezi spomnila na svojo (nekoč) deželo in odločila vrniti v njen varen objem.

Pa tudi, če se bo Melania odločila razvezati tisti hip, ko Trump ne bo več predsednik največje svetovne velesile, je vprašljivo, če bo imel takrat dovolj moči (in glede na dolgove in zadolženost, ki meji na bankrot  – dovolj denarja), da se ji maščuje tako, da vpliva na to, da se ji odvzame državljanstvo, ki ga je pridobila pod sicer sila nenavadnimi pogoji.

Prav tako ni zagotovo znano, ali je morala Melania pred poroko z Donaldom podpisati predporočno pogodbo, vendar zgodovina Trumpovih prejšnjih zakonov kaže na veliko verjetnost, da jo je morala podpisati, sicer od poroke ne bi bilo nič.

Trumpova prva žena Ivana Trump je z Donaldom sklenila celo štiri take pogodbe, tudi tekom samega zakona, ker so se prvotne različice sčasoma spreminjale, ko se je bogastvo nje in Donalda množilo ... Po koncu zakona je prejela 25 milijonov dolarjev, ogromno vilo in 650.000 dolarjev preživnine na leto za tri otroke - Donalda Juniorja, Ivanko in Erika.

Tudi razveza Donalda in Ivane Trump je bila medijska bomba, o kateri se je veliko poročalo, zato je Donald zaplul v naslednji zakon z Marlo Maples tako s predporočno pogodbo kot pogodbo o zaupnosti podatkov.

Ker je imela Marla pri večanju začetnega Donaldovega bogastva bistveno manjšo vlogo v primerjavi z Ivano, ki je bila med odločevalci v Trumpovem podjetju, je po ločitvi prejela tudi precej manjši znesek - pet milijonov dolarjev.

Melania Trump, tako kot Marla, nikoli ni pokazala zanimanja za sodelovanje v Donaldovih poslih.

Melania Trump, tako kot Marla, nikoli ni pokazala zanimanja za sodelovanje v Donaldovih poslih, prav nasprotno.

Njena nekdanja prijateljica in zaupnica Stephanie Winston Wolkoff, trdi, da je Melania prvih 10 tednov predsedovanja Donalda na čelu Združenih držav Amerike čepela stran od Washingtona in Bele hiše, ker je v newyorškem stanovanju tuhtala in delala na novem predporočnem sporazumu, ki ji zagotavlja enakopravno razdelitev premoženja v primeru ločitve.

Najboljša prijateljica o temačni skrivnosti Melanie: »Pretvarja se, da ne prenaša Donalda, gre za njun peklenski načrt«
Poljubček vpričo kamer. Vir: Twitter

Viri trdijo, da se je Donald na koncu moral sprijazniti s spremembami v korist Melanie, ker je bilo v tistem času zanj izredno pomembno, da se njegov mandat začne brez škandala.

Stephanie Winston Wolkoff, ena redkih oseb, ki jo je Melania spustila čisto blizu v svoj zasebni prostor že pred desetletjem in pol vsekakor velja za eno bližnjih prijateljic Melanie Trump, ki se spozna na njene številne skrivnosti.

Ženski sta prijateljevali od leta 2003 pa vse do bridkega konca, ko sta se po prepiru razšli v letu 2018.

Stephanie je lahko »iz prve roke« potrdila, da je Melania vsakič, ko se je Donald obnašal neprimerno ali pa so v javnost pricurljali sočni detajli o novem Trumpovem skoku čez plot, hladno pokomentirala: »Vem, s kom sem se poročila.«

Lansko leto so se knjige, ki so nam poskušale predstaviti skrivnostni svet Melanie Knavs, nato Knauss in naposled (poročene) Trump, vrstile druga za drugo. Vir: Amazon.com

Stephanie je v nedavno objavljeni knjigi »Melania in jaz« (Melania and Me) razkrila, da je za Melanio značilna nadčloveška umirjenost in zbranost ter da je v manipulacijah in spletkah enako spretna kot Donald, če ne celo več.

Kate Bennett, novinarka CNN in avtorica knjige »Svobodna, Melanija: Neavtorizirana biografija« (Free, Melania: The Unauthorized Biography), je morda najbolje od vseh dognala skrivnost uspeha zakona Melanie in Donalda.

Melania namreč spi v sobi v tretjem nadstropju Bele hiše, kjer je spala tudi mati Michelle Obama, Donald pa nadstropje nižje in na nasprotnem koncu stavbe - v glavni spalnici v drugem nadstropju.

Ta nikoli s strani zakoncev Trump ali njihovih pomočnikov in sodelavcev zanikana informacija od takrat kroži kot eden od kronskih dokazov, da Melania le potrpežljivo čaka, kdaj se bo utrnil primeren trenutek, da zapusti Donalda in vloži zahtevo za ločitev.

Položaj spalnic Donalda in Melanie Trump v Beli hiši Vir: Wikimedia

Kako pa bo videti Melaniino življenje po tem, je uganka, ki jo še nihče ni razvozlal, tudi sama Melania ne.

Toda večina njunih sodelavcev pa tudi dobršen del ameriške javnosti ne dvomi, da bo Melania takoj, ko bo dobila priložnost, vložila zahtevo za ločitev.

Donald bo potlej verjetno še naprej živel v svojem luksuznem »zavetišču« Mar-a-Lago na Floridi in se v širokem loku izognil New Yorku predvsem zato, da bi ubežal jezi Newyorčanov, ki ga nikakor ne marajo, pa tudi Melanii, ki bo –, če se ji bo vse izteklo po sreči – nadaljevala živeti v razvpiti Trumpovi newyorški stolpnici.

V tem primeru bi, menijo poznavalci, bilo videti Melaniino življenje po ločitvi enako kot je bilo videti preden je okusila življenje ameriške prve dame.

Zadostuje namreč le bežen pogled na družbena omrežja in si je nato z lahkoto mogoče predstavljati, kako je to bilo videti v preteklosti.

»Živi z zlati kletki, za steklom, večino časa v avtomobilu, za štirimi stenami svojega domovanja, med poletom v zasebnem letalu ali v rajskih zasebnih letoviščih. Živi življenje ujetnice iz pravljice, a si je takšno usodo izbrala sama,« je zapisala novinarka Kate Imbach, ki je podrobno analizirala vsebino Melaniinega Instagram računa, preden je Melania postala prva dama in strumno odstranila vse slike iz prejšnjega življenja.

Vse fotografije so bile namreč enake - vsak dan slika, ki jo vidi z okna svojega stanovanja.

Če je med njimi kakšna fotografija izstopala, je šlo za sebek (selfie) z velikimi sončnimi očali, ki so ji prekrivala obraz …

Skupaj z Donaldom je imela le eno samo sliko, pa tudi na njej je sebe večinoma izrezala iz kadra.

Kate Imbach nam je omogočila vpogled v Melaniino osebnost in njen odnos z Donaldom. Preden je vstopila v Belo hišo, je skupaj z Donaldom imela le eno samo sliko, pa tudi na njej je sebe večinoma izrezala iz kadra. Vir: Screenshot YouTube

Toda dejstvo je, da je tudi preden je postala prva dama ZDA potovala po svetu, saj je na svojem Instagram računu objavljala fotografije lokalnih znamenitosti, ki jih je videla skozi okno avtomobila ali hotelske sobe.

Vendar do trenutka, ko je v vlogi predsednikove soproge morala splezati iz sence in stopiti pod žaromete domače in svetovne javnosti, se Melania nikoli ni fotografirala na javnem mestu.

Vse njene fotografije - do Donaldove inavguracije januarja 2017 – kažejo podobe posnete iz avtomobila ali prizore narave, ujete skozi okno fotoaparata iz lastnega stanovanja, ali pa iz zasebnega hotela.

In očitno je, da, čeprav je njen Instagram račun zdaj poln fotografij na katerih je videti Melanio pri različnih dejavnostih ali kot udeleženko glamuroznih dogodkov na domačem in svetovnem političnem parketu, se bo že kmalu vrnila v prejšnje stanje.

Stanje mirovanja.

In bo znova zunanji svet opazovala skozi - steklo.

Delite članek