REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hillary provocira Melanio: Clintonova se je na Instagramu posmehljivo obregnila ob sedanjo prvo damo ZDA

Hillary provocira Melanio: Clintonova se je na Instagramu posmehljivo obregnila ob sedanjo prvo damo ZDAPrva odhaja, ker druga prihaja: Melania Trump in Jill Biden. Vir: Twitter
Melania ne želi opraviti vljudnostnega telefonskega pogovora z Jill Biden, soprogo novoizvoljenega ameriškega predsednika.

Melania Trump ne odstopa od vzorcev obnašanja svojega moža, saj enako kot Donald Trump ignorira protokol ter zavrača običaj, ki narekuje, da soproga odhajajočega predsednika po objavi zmagovalca volitev - pokliče naslednjo prvo damo.

Melania tako ne želi opraviti vljudnostnega telefonskega pogovora z Jill Biden, soprogo novoizvoljenega ameriškega predsednika, ki bo januarja naslednje leto zasedla mesto prve dame ZDA.

Hillary Clinton se je odzvala na to zavračanje Melanie glede spoštovanja uveljavljene tradicije v Združenih državah Amerike oziroma Beli hiši, ter je na svojem Instagram računu objavila svoji fotografiji v družbi dveh drugih predsedniških žena.

Na prvi fotografiji je videti snidenje Clintonove z Barbaro Bush, ki je bila prva dama med leti 1989 in 1993.

Fotografija namreč prikazuje nekdanjo in prihodnjo prvo damo, ki gresta druga drugi v objem med selitvijo Billa Clintona v Belo hišo.

Clinton je takrat premagal na volitvah dotedanjega predsednika Georga W. Busha.

Druga fotografija pa prikazuje Clintonovo osem let pozneje, kako se držita za roki z novo prvo damo ZDA Lauro Bush, potem ko je Bill Clinton pakiral kovčke, ker je odslužil dva mandata v Ovalni pisarni.

Laura Bush in Hillary Clinton. Vir: Insagram

»Barbara me je sprejela novembra leta 1992. Lauro pozdravljam decembra leta 2000,« je ob tem zapisala Hillary Clinton.

Kot poroča CNN, je Melania Trump prezrla pričakovanja, da bo sledila zgledu svojih predhodnic na mestu prve dame ZDA, ki ji narekuje, da takoj po objavi rezultatov, (ki so kot zmagovalca letošnjih predsedniških volitev potrdili Joeja Bidna) stopi v stik z njegovo ženo Jill Biden.

Res je, da vzdušje okoli izida volitev lahko včasih pripelje do vrelišča, toda odnosi med prvimi damami, odhajajočimi in prihajajočimi - so bili doslej zmeraj dokaj kultivirani in običajno blagi, opozarjajo ameriški mediji.

Ko je Donald Trump leta 2016 premagal tedanjo protikandidatko iz vrst demokratov Hillary Clinton, sta se Melania in Michelle Obama srečali in skupaj sprehodili po Beli hiši.

Zdaj je drugače - po navedbah poznavalcev razmer v Beli hiši, načrti Melanie Trump sploh ne vključujejo srečanja z novo prvo damo v bližnji prihodnosti.

Joe Biden in Jill s psoma - Champom in Majorjem Vir:Twitter, Instagram
Joe in Jill Biden s psoma - Champom in Majorjem, ki jima sledi častitljiv naziv: Prva psa ZDA. Vir: Twitter, Instagram

»Nisem prepričan, da je prav, da kdor koli pričakuje, da bo Melania začela s tranzicijo v trenutku, ko njen soprog – predsednik ZDA - izide volitev še ni priznal. Če jih bo priznal, sem prepričan, da bodo uslužbenci v Vzhodnem krilu Bele hiše prijazni in profesionalni do prihajajoče Bidnove uprave, tako kot so navajeni to početi,« je za CNN povedal zaupni vir iz Bele hiše.

Spomnimo, Trumpova zavračata priznati, da je Biden zmagal na volitvah, zato sedanji predsednik ZDA, po navedbah virov CNN, niti ne namerava sprejeti Joeja Bidena v Beli hiši.

Trump trdi, da je prišlo do kraje volitev, in napoveduje tožbo na vrhovnem sodišču, kljub dejstvu, da so Bidnu čestitali zmago vplivni politiki tako doma kot po svetu, z izjemo slovenskega premierja Janeza Janše.

Pa vendar nič ne kaže, da bi zakonca Biden motilo takšno obnašanje Melanie in Donalda Trump.

Prav nasprotno - Daily Mail razkriva, da je gospa Biden že naredila urnik za svoje prihodnje akcije na mestu prve dame ZDA.

»Jill je osredotočena na oblikovanje svoje ekipe in načrtov za doseganje prednostnih nalog, ki temeljijo na izobrazbi, družinah vojakov in veteranov, pa tudi na boju proti raku,« je dejal Michael LaRosa, tiskovni predstavnik Jill Biden.

LaRosa je potrdil, da je nova prva dama ZDA že naznanila, da si želi, da bi kljub položaju ameriške prve dame še naprej delala kot učiteljica.

Delite članek