REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Razkol: medtem ko predsednik ZDA premišljuje, kaj naj stori, mu Ivanka svetuje eno, sinova pa nasprotno

Razkol: medtem ko predsednik ZDA premišljuje, kaj naj stori, mu Ivanka svetuje eno, sinova pa nasprotnoTrumpovi otroci sanjajo, vsak zase, o kandidaturi za predsednika ZDA. Vir: Twitter

V odločilnem trenutku opredelitve glede svoje predsedniške zapuščine Donald Trump od najbližjih svetovalcev - treh svojih najstarejših otrok - prejema protislovne nasvete, medtem ko premišljuje o naslednji potezi, ki bo sledila volilnemu porazu.

Medtem ko Donaldova najstarejša sinova Donald Trump mlajši in Eric Trump očetu svetujeta, naj se še naprej srdito bori in ne opušča celo vrsto tožb, ki jih je vložil na sodiščih zveznih ameriških držav v katerih ga je premagal demokratski protikandidat Joe Biden, njegova hči in uradna svetovalka Bele hiše Ivanka Trump išče načine, kako bi aktualni predsednik ZDA (njen oče) lahko ohranil ponos v času, ko tuhta, kaj mu je storiti, da bi obdržal stolček v Ovalni pisani, je za CNN potrdilo več dobro obveščenih virov.

Sinova iz prvega zakona Donalda Trumpa (z Ivano Trump) nasprotujeta svoji sestri Ivanki, ker sta trdno prepričana, da bi moral njihov oče nadaljevati besen boj do bridkega konca, kljub dejstvu, da se sklicuje na neutemeljene očitke o kraji glasov na volitvah.

Toda Ivanka Trump in njen mož Jared Kushner imata nekoliko drugačno mnenje.

Menita, da bi Trump moral odnehati od nadaljnjega boja v predsedniški tekmi takoj, ko bo 20. novembra končano ponovno štetje glasov v Georgii.

Par namreč ne verjame več, da postopki na sodišču sploh lahko spremenijo rezultate letošnjih predsedniških volitev.

Menita pa, da se je treba do konca pravne bitke in ponovnega štetja glasov prikloniti nekoliko zmernejšemu pristopu.

Ivanka in Jared sta prepričana, da je le na ta način mogoče zagotoviti integriteto na prihodnjih predsedniških volitvah leta 2024, torej z igranjem na karto povečanega sočustvovanja volivcev do samega Trumpa.

Donald Trump je namreč v eni od izjav že napovedal možnost, da bo znova kandidiral na naslednjih predsedniških volitvah čez štiri leta, hkrati pa taisto idejo preigravata njegova otroka Donald Jr. in Ivanka Trump, ki vsak zase sanjata, da bi postala naslednji predsednik oziroma predsednica Združenih držav Amerike in se tako vrnila v Belo hišo.

To je eden od razlogov, zakaj je Ivanka Trump očetu poslala nekoliko bolj preračunano sporočilo, kot njegova sinova Donald Jr. (mlajši) in Eric (mladoletni Barron, sin Donalda in Melanie očitno nima besede pri tej razpravi) in ga vprašala, ali je vredno umazati njegovo predsedniško zapuščino in potencialno škodovati njegovim zasebnim poslovnim zadevam, če bo še naprej zavračal priznati poraz, trdi vir iz Bele hiše, ki pozna razmere v administraciji Donalda Trumpa.

Ivanka ima zasebno namreč nekoliko bolj realen pogled na Trumpov poraz na volitvah, hkrati se zaveda, da je vsa njena prihodnost, zdaj bolj kot kdaj koli prej, povezana z očetovo in da bilo treba prav zato to vprašanje obravnavati zelo previdno.

Tiskovni predstavnik Bele hiše teh navedb za CNN ni želel komentirati.

Prav tako je zavrnil komentar tudi tiskovni predstavnik Donalda Trumpa mlajšega.

Delite članek