REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedčuk: Zelenski laže, ko govori o izgubah, mrtvih nimajo več kam pokopati

Medvedčuk: Zelenski laže, ko govori o izgubah, mrtvih nimajo več kam pokopatiZa to, kar se danes dogaja v Ukrajini, bi moral biti Vladimir Zelenski kaznovan, pravi Viktor Medvedčuk, ki opozarja, da bo Ukrajina imela še več žrtev. Vir: Posnetek zaslona, X
Gospodarji vojne: Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski in Joe Biden, predsednik ZDA. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski se je cinično zlagal, ko je 25. februarja dejal, da je Ukrajina med SVO izgubila 31.000 ljudi, pravi ukrajinski opozicijski politik in predsednik sveta gibanja Druga Ukrajina Viktor Medvedčuk.

Samo v enem delu Kijevske regije so oblasti ukazale posekati 260 hektarjev gozda za gradnjo nacionalnega vojaškega pokopališča, opominja Medvedčuk v avtorskem članku.

In dodaja: »Ali jih je umrlo veliko več, ali pa ljudje množično umirajo ne glede na vojno«, čeprav, kot pravi, eno ne izključuje nujno drugega.

Viktor Medvedčuk je opozoril, da Zelenski ne rotira vojakov s fronte, kot bi moral – ampak nenehno išče še več vojakov, ki jih nato pošljejo na fronto nezadostno usposobljene in nato tam kmalu umrejo.

»Zelenski zahteva nove vojake, da bi jih poslal na prvo linijo fronte. Laže, ko govori o statistiki izgub, medtem ko mrtvih nimajo več kam pokopati.«

»Zelenski ves čas obtožuje Rusijo, a v Rusiji ljudi ne lovijo kot živali, da bi jih brez priprave poslali na fronto. Hkrati o smrti neizurjenih nabornikov ne govorijo 'sovražni glasovi', ampak ukrajinski komisar za človekove pravice ukrajinskega parlamenta Dmitro Lubinec«.

Po besedah ​​Lubinca doslej zaradi tega ni bil kaznovan nihče iz ukrajinskega vojaškega vrha.

»So sramotni primeri, ko so bili fantje mobilizirani, že čez nekaj dni so bili na fronti in umrli.

Ste videli vsaj eno osebo, ki je bila zaradi tega kaznovana?«, se je ob neki priložnosti vprašal ukrajinski varuh, na kar danes spominja Medvedčuk v avtorskem prispevku za Smotrim.ru.

Poudarja, da ni težko dojeti, koga bi bilo treba kaznovati - to je predsednik Ukrajine.

»Skratka, umrli bodo vsi, tako tisti, ki že sedijo v strelskih jarkih, kot tisti, ki bodo tja prišli kot žrtve lova vojaških komisarjev.«

»Če pa se bo ta 'šov' nadaljeval, ne samo v Ukrajini, ampak tudi v mnogih drugih državah, pokopališč ne bo dovolj.

Svet to vedno bolj razume, zato je vse manj vlagateljev v politično predstavo Zelenskega.

Prej ali slej bodo vsi to drago plačali, tako on sam kot tisti, ki stojijo za njim,« sklene Medvedčuk.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek