REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mar se nam bo Zelenski spremenil v bučo? Zaharova se je posmehnila Kirbyjevim napovedim za Ukrajino

Mar se nam bo Zelenski spremenil v bučo? Zaharova se je posmehnila Kirbyjevim napovedim za UkrajinoTiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva je komentirala izjavo koordinatorja za strateško komuniciranje Sveta za nacionalno varnost Johna Kirbyja, da imajo ZDA rok le do konca leta, preden jim bo postalo zelo težko nadaljevati podporo Kijevu. Vir: Posnetek zaslona, X

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova je s kančkom cinizma komentirala izjavo koordinatorja za strateško komuniciranje Sveta za nacionalno varnost ZDA Johna Kirbyja o obetih za nadaljnjo ameriško vojaško pomoč Ukrajini.

Zaharova na Telegramu: »Bela hiša je priznala, da bo težko podpreti Kijev brez odobritve Kongresa. Ura bo odbila polnoč, nakar se bo Zeluška spremenil v bučo?« Vir: Posnetek zalsona, Telegram

Kirby je namreč izjavil, da imajo »Združene države rok le še do konca leta, preden jim bo postalo zelo težko še naprej podpirati Kijev, saj bo konec (podpore) prišel že kmalu.«

»Bela hiša je priznala, da bo težko podpreti Kijev brez odobritve Kongresa. Ura bo odbila polnoč, nakar se bo Zeluška spremenil v bučo?« je Zaharova z vzporednico s pravljico o Pepelki in njeni razkošni kočiji, ki se je ob polnoči spremenila nazaj v bučo, na Telegramu komentirala najnovejšo napoved administracije Joeja Bidna.

Medtem zahodni tisk na naslovnicah objavlja, da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski naposled priznal, da je protiofenziva propadla.

»Predstavljajte si, koliko mladih moških bi bilo še živih, če bi to lahko priznal že pred meseci,« je ob tej novici zapisal profesor Glenn Diesen.

»Na žalost so vojni hujskači prevladovali v pripovedi (v javnem življenju in osrednjih medijih), vsa nestrinjanja (z uradno pripovedjo) pa so bila demonizirana in cenzurirana,« je spomnil Diesen.

Glasovanje v Senatu o financiranju Ukrajine bo najpozneje 11. decembra.

Vendar bi lahko zaradi političnih nesoglasij prišlo do zamude.

Pred tem je Sabrina Singh, namestnica tiskovne predstavnice Pentagona izjavila, da ZDA še naprej dobavljajo Ukrajini orožje v okviru odobrenega vojaškega proračuna, a da ta sredstva že usihajo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek