REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Konservativni časnik prvič po 100 letih podpira demokrata Bidna in ne republikanca Trumpa

Konservativni časnik prvič po 100 letih podpira demokrata Bidna in ne republikanca TrumpaDonald Trump nima podpore niti med nekaterimi konservativci. Vir: Twitter

Konservativni časnik The New Hampshire Union Leader je v tekmi za predsednika ZDA podprl demokratskega kandidata Joeja Bidna.

In zakaj je to pomembno?

Gre za konservativen časnik z dolgo tradicijo, ki v Združenih državah Amerike ni podprl nobenega demokratskega kandidata že v zadnjih 100 letih, vse dokler že leta 2016 ni prekinil tradicijo in namesto Donalda Trumpa na tedanjih volitvah podprl svobodnjaka Garyja Johnsona.

Joe Biden morda ni predsednik, ki ga želimo, vendar je leta 2020 predsednik, ki ga obupno potrebujemo.

Sedaj so naredili še en korak v »levo« in podprli – demokrata Bidna.

Pri tem ima New Hampshire, ki ga agresivno oblega tudi Donald Trump, pomembno vlogo na volitvah, ki bodo 3. novembra.

Za Bidna so napisali, da »je večkrat dejal, da želi biti predsednik za vso Ameriko in mi ga držimo za besedo. Joe Biden morda ni predsednik, ki ga želimo, vendar je leta 2020 predsednik, ki ga obupno potrebujemo. On bo predsednik, ki bo znova zbral ljudi in pravilno usmeril ladjo države.«

Zapisali so tudi, da so enako kot svet »gledali, kako je predsedovanje le malo spremenilo Trumpa, medtem pa sta se država in svet spremenila precej.«

Trumpu priznavajo »občudovanja vredne dosežke«, predvsem izbor sodnikov, davčno politiko, podporo nošenju orožja in mirovnim uspehom na Bližnjem vzhodu.

Obtožili pa so Trumpa, da ni prevzel odgovornosti za napake pri odgovoru na pandemijo koronavirusa Covid-19, da je dopustil povečevanje nacionalnega dolga, ter da je na račun naroda razdelil državo.

»Predsednik Trump ni vedno 100–odstotno v zmoti, vendar je 100–odstotno napačen za Ameriko,« so sklenili v uvodniku.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek