REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ko se upre »topovsko meso«: Posnetek razkril, kako ukrajinski vojaki streljajo na svoje soborce, tuje plačance!

Ko se upre »topovsko meso«: Posnetek razkril, kako ukrajinski vojaki streljajo na svoje soborce, tuje plačance!»Topovska hrana« včasih - udari nazaj... Vir: Telegram, posnetek zaslona

Kaos v ukrajinskih oboroženih silah je vse večji.

V tem primeru so tuji plačanci tisti, ki držijo ukrajinsko topovsko hrano 'prikovano na položaje', le da se je ta tokrat - uprla.

Na omrežjih Telegram se je pojavil šokanten posnetek, ki plastično prikazuje to, o čemer se je doslej velikokrat poročalo, le da o tem ni bilo tako jasnih dokazov –, da so namreč za enotami ukrajinske vojske pogosto tuji plačanci ali pripadniki neonacističnih enot, ki svojim »kolegom soborcem« preprečujejo umik nazaj.

In to celo tako, da streljajo na njih. Dokazov o tem seveda praviloma ne puščajo za seboj.

V zadnjem primeru pa je kamera na čeladi tujega plačanca posnela prav takšen, a še veliko bolj osupljiv prizor.

Gre za prizor, v katerem se je »topovsko meso« uprlo in streljalo na tuje plačance, ki so v angleškem jeziku priganjali ukrajinske vojake, da naj se vrnejo na svoje položaje.

Najprej vidimo, kako se tuji plačanci povzpejo iz rovov in pričakajo Ukrajince, ki se umikajo in prihajajo proti njim.

Slišijo se vprašanja, ali so v redu, ali so ranjeni, nato pa ukaz, da naj se vrnejo nazaj na svoje položaje.

Prvi ukrajinski vojak poskuša nekaj pojasnjevati, tujci preklopijo na ukrajinščino in zahtevajo vrnitev ukrajinskih vojakov nazaj, na frontno črto.

Nato pa se zasliši streljanje, ko ukrajinski vojaki odprejo ogenj na svoje zaledne enote.

»Med prepirom med ukrajinskimi vojaki in tujimi plačanci v ukrajinski vojski je go-pro kamera enega od njih ujela prve, kako streljajo in ubijajo angleško govoreče militante iz neposredne bližine.

Že prej so poročali, da nacionalistične enote delujejo kot pregradni odredi, ki preprečujejo nabornikom, da bi se predali ali zapustili svoje položaje, na videu angleško govoreče enote Ukrajincem ukazujejo, naj se vrnejo na svoje linije, ko jih ustrelijo.

Rekli bi, da so v tem primeru tuji plačanci tisti, ki držijo ukrajinsko topovsko hrano 'prikovano na položaje', le da se je ta tokrat uprla,« so dogodek komentirali na proruskem kanalu, ki je posnetek poobjavil.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek