REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kiril Budanov priznal: Nimamo več rezerv, Rusi napredujejo

Kiril Budanov priznal: Nimamo več rezerv, Rusi napredujejoKijev ne more premestiti enot v regijo Harkov, ker so ukrajinske enote skoncentrirane na drugih delih fronte, rezerve pa so prazne, je povedal vodja glavne obveščevalne uprave ukrajinskega obrambnega ministrstva Kiril Budanov. Vir: Posnetek zaslona, X

Razmere za ukrajinsko vojsko v regiji Harkov postajajo kritične, je priznal vodja glavnega obveščevalnega direktorata ukrajinskega obrambnega ministrstva Kiril Budanov, poroča New York Times.

»Situacija je na robu. Vsako uro postaja bolj kritična,« je potožil Budanov.

Ukrajinski generalpodpolkovnik pravi, da ruske sile napadajo severovzhod, da bi Ukrajino prisilile v boj z že tako redkimi rezervami ukrajinskih vojakov in jih odvrnile od bojevanja drugje.

Vendar pa bo Kijev težko premestil posamezne enote v regijo Harkova, saj so skoncentrirane na drugih območjih fronte, je pojasnil Budanov.

»Vse naše sile so ali tukaj ali v Časovem Jaru. Uporabil sem vse, kar smo imeli. Na žalost nimamo ničesar več v naših rezervah,« je poudaril vodja ukrajinske Glavne obveščevalne uprave.

Poleg številčne premoči Rusov se Ukrajinci soočajo s pomanjkanjem orožja, predvsem topniškega streliva, orožje iz Združenih držav Amerike pa je šele začelo prihajati, poroča »New York Times«.

Konec prejšnjega tedna se je del enot oboroženih sil Ruske federacije po večurnem raketnem obstreljevanju in temeljiti topniški pripravi preselil iz Belgorodske regije na območje Harkova v Ukrajini in začel delovati v več smereh.

Rusko obrambno ministrstvo je potrdilo, da je ruska vojska osvobodila več krajev v regiji Harkov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek